"Μανιφέστο" Κύρτσου στο Twitter κατά της κυβέρνησης για ΔΕΗ και εργασιακά

"Απασφάλισε" ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος και προειδοποίησε την κυβέρνηση για τον κοινωνικό αναβρασμό λόγω ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και εργασιακών, με αφορμή την υπόθεση efood.

ΠΡΟΒΟΛΗ

«Υψηλού πολιτικού ρίσκου η απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τη συμμετοχή του Δημοσίου στη ΔΕΗ από 51% στο 34%. Συμπίπτει με νέα ενεργειακή κρίση και τεράστια αύξηση λογαριασμών ΔΕΗ και ιδιωτών παρόχων. Η δυσαρέσκεια νοικοκυριών, μικρομεσαίων θα μεγαλώσει στη διάρκεια του χειμώνα», έγραψε στο Twitter o Γιώργος Κύρτσος.

Σε άλλη ανάρτηση ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, γράφει: «Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ σε συνθήκες μεγάλης αύξησης ενεργειακού κόστους, να αποφευχθεί. Χρειαζόμαστε: Ενίσχυση παρεμβατικού,δημόσιου ρόλου της ΔΕΗ. Αυστηρότερους κανόνες,λιγότερη κερδοσκοπία από ιδιώτες πάροχους. Πράσινο ομόλογο δισ. του Δημοσίου. Μέτρα στην ΕΕ. Μετά βλέπουμε».

Ο Γιώργος Κύρτσος έκανε αναφορά μάλιστα και στην υπόθεση της efood, γράφοντας πως «η δικαίωση των εργαζομένων της efood δείχνει ότι με αγωνιστικές κινητοποιήσεις και την πίεση της κοινής γνώμης οι «συνεργάτες» αναγνωρίζονται σαν ασφαλισμένοι μισθωτοί. Αυτός είναι ο δρόμος για να μη μετατραπούν οι υπηρεσίες της ψηφιακής εποχής σε κοινωνικό, ασφαλιστικό εφιάλτη».

Μετά από επίθεση που δέχθηκε από ομόσταυλούς του, ο Γιώργος Κύρτσος πέρασε στην αντεπίθεση υπογραμμίζοντας πως «αρκετοί ενοχλήθηκαν από τη βασική μου θέση κατά της ανασφάλιστης εργασίας στα delivery και γενικότερα στις υπηρεσίες της ψηφιακής εποχής. "Μπέζοι" της συμφοράς που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι με την κατάχρηση της "ευελιξίας" πάμε σε κοινωνικό, ασφαλιστικό αδιέξοδο».

Μα «αυτά τα λένε οι κομμουνισταί» κ. Κύρτσο.

Και όλα είναι αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ