"Ενδοκυβερνητική" κόντρα Παπαχρήστου – Μπογδάνου για τη "γιορτή του μίσους" στον Γράμμο

Την παρουσία του Κωνσταντίνου Μπογδάνου τον Αύγουστο στη "γιορτή του μίσους" στο Γράμμο, επαναφέρει στα ΝΕΑ ο Γιώργος Παπαχρήστου, υπό τον τίτλο «Νέο ατόπημα». Άμεση απάντηση του βουλευτή της ΝΔ.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος, στην στήλη του «Στίγμα», στα ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ, σχολίασε (με αρκετή καθυστέρηση, διαβάστε ΕΔΩ το θέμα του 2020mag.gr τον Αύγουστο) την παρουσία του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στη «γιορτή του μίσους» που γίνεται κάθε Αύγουστο στον Γράμμο, για τη νίκη του Εθνικού Στρατού και των Άγγλων επί του Δημοκρατικού Στρατού το 1949, η οποία και σηματοδότησε και το τέλος του Εμφυλίου.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπαχρήστος, στο σημείωμα της στήλης του με τίτλο «Νέο ατόπημα» γράφει: «Περιήλθε σε γνώση μου ένα βίντεο, από άλλη μία "γιορτή" (μίσους) θα προσθέσω, στο μνημείο που έχει δημιουργηθεί στον Γράμμο, εις ανάμνησιν της επικράτησης του τακτικού στρατού σε βάρος των κομμουνιστών ανταρτών του ΕΛΑΣ, το 1949. Το αξιοσημείωτο εδώ δεν είναι ότι σε αυτή τη "γιορτή" μετείχαν απόστρατοι αξιωματικοί καθώς και κάθε καρυδιάς ακροδεξιό καρύδι. Είναι ότι μεταξύ των μετασχόντων και καταθεσάντων στεφάνι ήταν και ο Κώστας Μπογδάνος. Ως εκ τούτου, αβίαστα προκύπτει το ερώτημα, αν το συγκεκριμένο ατόπημα του βουλευτή, τελούσε εν γνώσει της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝουΔου και του Μεγάρου Μαξίμου, και ποια ακριβώς είναι η θέση τους, επί του θέματος. Οπως και το πώς είναι δυνατόν να συνυπάρχει στον ίδιο χώρο, και για τον ίδιο λόγο με εκπροσώπους της (με απόφαση δικαστηρίου) εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, και με εκπροσώπους διαφόρων "λουλουδιών" της Ακροδεξιάς τύπου Κασιδιάρη. Πάσα εξήγηση (όπως και απάντηση) δεκτή».

Ο βουλευτής της ΝΔ όμως δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και απάντησε μέσω twitter στον δημοσιογράφο των ΝΕΩΝ.

«Κέντρα, παράκεντρα κι απόκεντρα θυμήθηκαν αίφνης ότι στις 29/8 ανέβηκα στον Γράμμο, μίλησα και κατέθεσα στεφάνι. Αναφέρονται δε σε «νέο ατόπημα», ενώ ατόπημα ήταν ότι δεν βρίσκονταν εκεί όλοι οι δημοκράτες! Τους αναρτώ λοιπόν την ομιλία μου. Αν διαφωνούν σε κάτι, να μας το πουν», έγραψε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στο Twitter, εμφανώς περήφανος για την παρουσία του στον Γράμμο.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ