"Βόμβα" από Περιφερειακή Σύμβουλο και μέλος της ΝΔ: «Έχουμε το ηθικό δικαίωμα να "ξεπλένουμε" ως Περιφέρεια τον Λιγνάδη;»

Η Περιφερειακή Σύμβουλος ΠΕ Λακωνίας, Μαργαρίτα Σπυριδάκου, με ανακοίνωσή της καταγγέλει την Περιφέρεια Πελοποννήσου ότι «λειτουργεί ως "κολυμβήθρα του Σιλοάμ" για το σκηνοθέτη Λιγναδη λίγο πριν βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου».

ΠΡΟΒΟΛΗ

«Αναρωτιέμαι, έχουμε το ηθικό δικαίωμα να γινόμαστε ως Περιφέρεια "κολυμβήθρα του Σιλοάμ" για το σκηνοθέτη Λιγναδη για ειδεχθή εγκλήματα που προσβάλουν τη γενετήσια ελευθερία και αξιοπρέπεια;», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Μαργαρίτα Σπυριδάκου, η οποία αξίζει να σημειώσουμε πως εκλέχθηκε με την παράταξη του Παναγιώτη Νίκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά πλέον είναι ανεξάρτητη.

Στην σφοδρότατη καταγγελία της, στην οποία εμπλέκει και τον -κατα δήλωσή του- προσωπικό φίλο του Κυριάκου Μητσοτάκη, αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, η κ. Σπυριδάκου θέτει και τα εξής ερωτήματα σχετικά με την στήριξη της Περιφέρειας για τη συγκεκριμένη παράσταση που σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Λιγνάδης

«Ποιος έκανε το αίτημα και σε ποιον για χορήγηση αιγίδας από την Περιφέρεια;

Με ποιο σκεπτικό χορηγήθηκε αιγίδα και μάλιστα στο πλαίσιο των 200χρονων;

Εκπροσώπησε την Περιφέρεια ο Αντιπεριφερειάρχης με το θεσμικό του ρόλο στην Παράσταση;

Ενισχύθηκε και οικονομικά η παράσταση και σε τι ποσό;

Και εν τέλει με ποιο σκεπτικό έγινε η αιτιολόγηση της αιγίδας και της χορηγίας;»

Όπως είναι λογικό η παρέμβαση αυτή από μέλος της ΝΔ, δημιουργεί μέιζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα.


Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Μαργαρίτας Σπυριδάκου:

Παρέμβασή μου σχετικά με τη χορήγηση αιγίδας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην παράσταση του σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη στις Φυλακές Τρίπολης.

Σύμφωνα με τηλεοπτικές εκπομπές και συγκεκριμένα την εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζηνα” στο STAR (28/09) όπου συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας ο οποίος και το επιβεβαίωσε, η Περιφέρεια Πελοποννήσου έδωσε αιγίδα στη θεατρική παράσταση του σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη στο Κατάστημα Κράτησης Τρίπολης, θεατρικής ομάδας κρατουμένων με το πρωτότυπο έργο “Η απελευθέρωση τηςΤριπολιτσάς” στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200χρονα από την Ελληνική Επανάσταση.

Η ανακοίνωση του διευθυντή των Φυλακών επιβεβαίωσε την παροχή αιγίδας και υποστήριξης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ανέφερε ότι :

"Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, υπό την αιγίδα και υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, και την παρακολούθησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, το προσωπικό της υπηρεσίας και οι κρατούμενοι του Καταστήματος."

Σοκαρισμένοι ακούσαμε ότι παρακολούθησε την παράσταση ο Αντιπεριφερειάρχης κ Λαμπρόπουλος ο οποίος συγκινήθηκε κιόλας με τα μηνύματα που αυτή περνούσε.

Αναρωτιέμαι, έχουμε το ηθικό δικαίωμα να γινόμαστε ως Περιφέρεια "κολυμβήθρα του Σιλοάμ" για το σκηνοθέτη Λιγναδη λίγο πριν βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου, ξεχνάμε οτι ο Λιγναδης είναι υπόδικος για ειδεχθή εγκλήματα που προσβάλουν τη γενετήσια ελευθερία και αξιοπρέπεια; (Παρεπιπτόντως για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια αγωνίστηκαν πριν 200 χρόνια και οι πρόγονοί μας)

Δυστυχώς μου δίνεται το δικαίωμα να υποθέσω οτι η στήριξη από επισήμους φορείς του ελληνικού κράτους και η προβολή που έτυχε όλο αυτό είναι προσπάθεια επηρεασμού της κοινής γνώμης και δημιουργία κλίματος συμπάθειας για τον κατηγορούμενο.

Σκεφθήκατε πριν δώσετε τη χορηγία ότι είχαμε δεχθεί ανάλογα αιτήματα θεατρικών συνόλων της Περιφέρειας μας και δεν ανταποκριθήκαμε;

Τι θα λέμε στα παιδιά που ασχολούνται με το θεατρο, ξέρετε ο Λιγνάδης είναι καταξιωμένος σκηνοθέτης δεν πειράζει που είναι κατηγορούμενος για ειδεχθή εγκλήματα!

Η Γνωμοδοτική Επιτροπή στην οποία προήδρευα και διαλύθηκε με βίαιο τρόπο από τον Περιφερειάρχη, αν είχε αφεθεί να λειτουργήσει με το σωστό τρόπο, δε θα είχε ποτέ συναινέσει και θα προφύλασσε την Περιφέρεια Πελοποννήσου από ενέργειες που την εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Ασφαλώς η επανένταξη και ο σωφρονισμός είναι γενικά σε σωστή κατεύθυνση αλλά μπορούν να γίνουν και χωρίς την εμπλοκή της Περιφέρειας με αιγίδα και χωρίς τη δημοσιότητα που απολαμβάνει η παρασταση Λιγνάδη. Επιπλέον δεν αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο όλες οι περιπτώσεις δραστών και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή με τους δράστες ειδεχθών εγκλημάτων.

Ασφαλώς, δείγμα μεταμέλειας και σωφρονισμού είναι και η έκφραση συγγνώμης προς τα θύματα….

Υπενθυμίζω ότι πρώτα και κύρια ο ηθοποιός Ποιεί Ήθος!!!

Όσον αφορά τη συγκίνηση του κ. Αντιπεριφερειάρχη θα κάνω το ίδιο σχόλιο με διακεκριμένο δημοσιογράφο που άκουσα σήμερα το πρωι: "Σιγά μην κλάψω, σιγα μη λυπηθω" και αναρωτήθηκε αν πρέπει να του στείλει ένα μαντήλι για να σκουπίσει τα δάκρυα του ο αντιπεριφερειάρχης.

Η αλήθεια είναι πως προκύπτουν πολλά ερωτήματα:

Ποιος έκανε το αίτημα και σε ποιον για χορήγηση αιγίδας από την Περιφέρεια;

Με ποιο σκεπτικό χορηγήθηκε αιγίδα και μάλιστα στο πλαίσιο των 200χρονων;

Εκπροσώπησε την Περιφέρεια ο Αντιπεριφερειάρχης με το θεσμικό του ρόλο στην Παράσταση;

Ενισχύθηκε και οικονομικά η παράσταση και σε τι ποσό;

Και εν τέλει με ποιο σκεπτικό έγινε η αιτιολόγηση της αιγίδας και της χορηγίας;

Κλείνω με μια ακόμα σκέψη ...

άραγε πως αισθάνονται τα θύματα των ειδεχθών αυτών πράξεων βλέποντας και ακούγοντας όλα αυτά; Μήπως αποθαρρύνονται αντί να ενθαρρύνονται να καταγγείλουν τους θύτες τους φοβούμενα ότι θα βρουν ένα πανίσχυρο σύστημα απέναντί τους;

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ