Καταδικάστηκε σε φυλάκιση το πρότυπο του Άδωνη Γεωργιάδη (video)

Ένοχος κρίθηκε από δικαστήριο στο Παρίσι, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί σχετικά με το σκάνδαλο "Bygmalion" που αφορούσε παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας το 2012. Θυμίζουμε πως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης είχε χαρακτιρίσει τον Σαρκοζί ως πρότυπό του.

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση το πρότυπο του Άδωνη Γεωργιάδη (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο Νικολά Σαρκοζί καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους και θα εκτίσει την ποινή του σε κατ΄οίκον περιορισμό, με ηλεκτρονικό "βραχιολάκι".

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου σχετικά με την ετυμηγορία: «Ο Νικολά Σαρκοζί γνώριζε το ύψος του ανώτατου ορίου, ήξερε ότι το στοίχημα ήταν να αποφευχθεί η υπέρβαση. Συνέχισε, όμως να πραγματοποιεί συναντήσεις, επέτρεψε νέες υπηρεσίες, πραγματοποίησε έξοδα και παρέλειψε οικειοθελώς, ως υποψήφιος, να ασκήσει έλεγχο στα έξοδα».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Πέτρο Κωστόπουλο, ο σημερινός υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ, είχε δηλώσει πως ο Νικολά Σαρκοζί είναι το πολιτικό του πρότυπο.

«Ό,τι είναι ο Νικολά Σαρκοζί στη Γαλλία, είμαι εγώ για την Ελλάδα, ποια είναι η διαφορά με τη Γαλλία όμως; Στη Γαλλία δεν υπάρχει η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς και μπορεί ο Σαρκοζί να λέει ότι είμαι Δεξιός και αυτό να θεωρείται νορμάλ», είχε δηλώσει επι λέξει, o Άδωνις Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ