Βατόπουλος: «Εδώ και πολλούς μήνες οι αποφάσεις για την πανδημία είναι πολιτικές» (video)

Με την Ελλάδα να είναι πλέον στις "κορυφαίες" θέσεις της Ευρώπης σε θανάτους ανα πληθυσμό (ξεπέρασε σε αριθμό θανάτων ακόμα και την συκοφαντημένη από τα ελληνικά ΜΜΕ Σουηδία), μέλη της Επιτροπής Ειδικών του υπουργείου Υγείας, παραδέχονται πλέον ανοιχτά πως τους τελευταίους μήνες οι αποφάσεις που παίρνονται είναι αποκλειστικά πολιτικές.

Βατόπουλος: «Εδώ και πολλούς μήνες οι αποφάσεις για την πανδημία είναι πολιτικές» (video)

Σήμερα ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, το είπε ξεκάθαρα: «Εδώ κι αρκετούς μήνες οι αποφάσεις πλέον ειναι πολιτικές».

Παραδόξως για ένα κράτος με 15.000 νεκρούς και που έχει αποτύχει στην εκστρατεία εμβολιασμού, ο κ. Βατόπουλος διευκρίνισε ότι κατανοεί τον "παροπλισμό" των επιστημόνων, λέγοντας, ότι έτσι πρέπει να γίνεται γιατί θα πρέπει να συνυπολογίζεται και το κόστος της κοινωνίας.

«Ο υπουργός χθες το ξεκαθάρισε. Το κόστος υγείας είναι μια παράμετρος. Προφανώς συνυπολογίζεται η υπόλοιπη επίδραση στη λειτουργία της κοινωνίας. Προφανώς από υγειονομικής άποψης, πιο ασφαλές είναι να μείνουν όλα κλειστά μέχρι να φύγει η πανδημία. Κάτι που δεν μπορεί να γίνει καθώς υπάρχει το εμβόλιο, υπάρχουν τα ατομικά μέτρα προστασίας και τα rapid τεστ», δήλωσε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, συνεχίζοντας: «Οι εμβολιασμένοι μπορούν σιγά σιγά να επιστρέφουν στην κανονική τους ζωή ενώ οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να ζουν προφυλαγμένοι και δεν θα μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. Θέλω να τονίσω ότι η ατομική προστασία του καθενός θα πρέπει να εξακολουθήσει υπάρχει. Ο κορονοϊός υπάρχει. Οι εμβολιασμένοι μπορεί να μεταδώσουν και να κολλήσουν. Καλό είναι ο καθένας από εμάς να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός»

ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.