"Βίλα στο Σούνιο": Δήλωση του Θανάση Καμπαγιάννη για την εκδίκαση της αγωγής Τσίπρα κατά Παπαχρήστου

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, πληρεξούσιος δικηγόρος του Αλέξη Τσίπρα, στην εκδίκαση της υπόθεσης αγωγής κατά του δημοσιογράφου των ΝΕΩΝ, Γιώργου Παπαχρήστου, για την υπόθεση της "βίλας στο Σούνιο", προέβη σε σχετική δήλωση.

«Το όριο του δημοσιογραφικού λειτουργήματος είναι η αλήθεια. Η συνειδητή διάδοση ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών δεν προστατεύεται από τον νόμο. Σήμερα (σ.σ. χθες), στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, οι εκπρόσωποι της εταιρείας ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ και ο δημοσιογράφος κύριος Γ. Παπαχρήστος είχαν, κατά τη συζήτηση της αγωγής του κυρίου Αλέξη Τσίπρα, την ευκαιρία να προσκομίσουν στοιχεία που να θεμελιώνουν τα όσα ψευδώς διέδωσαν ως γεγονότα (και όχι βέβαια ως αξιολογικές κρίσεις)», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Θανάσης Καμπαγιάννης, τονίζοντας πως «ο “θησαυρός” αποδείχτηκε άνθρακες».

Διαβάστε ολόκληρη τη ανακοίνωση του Θανάση Καμπαγιάννη:

«Το όριο του δημοσιογραφικού λειτουργήματος είναι η αλήθεια. Η συνειδητή διάδοση ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών δεν προστατεύεται από τον νόμο. Σήμερα, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, οι εκπρόσωποι της εταιρείας ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ και ο δημοσιογράφος κύριος Γ. Παπαχρήστος είχαν, κατά τη συζήτηση της αγωγής του κυρίου Αλέξη Τσίπρα, την ευκαιρία να προσκομίσουν στοιχεία που να θεμελιώνουν τα όσα ψευδώς διέδωσαν ως γεγονότα (και όχι βέβαια ως αξιολογικές κρίσεις). Ο «θησαυρός» αποδείχτηκε άνθρακες. Όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο μάρτυρας των εναγομένων, η «μετακόμιση από την Κυψέλη στα Λεγραινά» δεν αντιστοιχεί στην αλήθεια, η υπαινισσόμενη «αγορά» έγινε ενοικίαση, τα «έξοδα ανακαίνισης του ενός εκατομμυρίου ευρώ» βασίζονταν τελικά σε αδιασταύρωτες, προφορικές πληροφορίες άφαντων «περιοίκων», η δε εταιρεία που έκανε τα έργα των επισκευών δεν ήταν τελικά ούτε «μεγάλη» ούτε «εισηγμένη στο Χρηματιστήριο».

Τι απέμεινε, λοιπόν, από όλον αυτόν τον ντόρο; Η λάσπη από μια συκοφαντία, που διακινήθηκε αρχικά στα βαλτόνερα του «Μακελειού» και στη συνέχεια αναπαρήχθη αβάσιμα και χωρίς την τήρηση καμίας δημοσιογραφικής δεοντολογίας με προφανή πολιτικά κίνητρα. Ελπίζουμε και προσδοκούμε πως το δικαστήριο θα αξιολογήσει το σύνολο των καταθέσεων και των εγγράφων και θα αποδώσει το δίκαιο, διαχωρίζοντας την ελευθερία του τύπου και την σκληρή δημοσιογραφική κριτική από τη συκοφαντία, η οποία σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί δικαίωμα.

Θανάσης Καμπαγιάννης, πληρεξούσιος δικηγόρος στην υπόθεση της αγωγής του Αλέξη Τσίπρα»

ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.