Εθνική Ασφαλιστική: STOP από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού στο fund που προσέλαβε την κόρη του πρωθυπουργού

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού (DGCom) παρεμβαίνει σύμφωνα με πληροφορίες για να διερευνήσει την εξαγορά της εθνικής Ασφαλιστική από τo επενδυτικό fund CVC και το αν παραβιάζονται οι κανόνες υγιούς ανταγωνισμού στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και στον τομέα υπηρεσιών υγείας.

Εθνική Ασφαλιστική: STOP από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού στο fund που προσέλαβε την κόρη του πρωθυπουργού
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής από την CVC, την οποία οι εργαζόμενοι της εταιρείας χαρακτήρισαν ως «ξεπούλημα», έχει μπει στο "μικροσκόπιο" της Ευρωπαικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, καθώς η Εθνική Ασφαλιστική είναι ο μεγαλύτερος "πελάτης" ιδιωτικών κλινικών και νοσηλευτηρίων και η CVC έχει υπό τον έλεγχό της πολλά ιδιωτικά νοσοκομεία (Υγεία, Μητέρα, Metropolitan, Ιασώ General κ.α.)

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού καλείται τώρα να διερευνήσει και να αποφανθεί αν υπάρχει πράγματι κίνδυνος καταστρατήγησης των κανόνων υγιούς ανταγωνισμού.

Είναι προφανές πως εάν η Εθνική Ασφαλιστική ενταχθεί στον όμιλο εταιρειών ιατρικών κέντρων και νοσηλευτικών μονάδων της CVC θα υπάρχουν σοβαρές συνέπειες αθέμιτου ανταγωνισμού στον κλάδο της Ασφάλισης Υγείας.

Θυμίζουμε πως πρόσφατα η CVC Partners προσέλαβε ως Investors Relation Manager, την κόρη του πρωθυπουργού, κ. Σοφία Μητσοτάκη, ενώ αναμένεται να είναι και ο νέος μεγαλομέτοχος της ΔΕΗ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

Η κόρη του πρωθυπουργού προσελήφθη από το κερδοσκοπικό fund που εξαγόρασε την Εθνική Ασφαλιστική

Μεγαλομέτοχος και στη ΔΕΗ το επενδυτικό fund που προσέλαβε την κόρη του πρωθυπουργού

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ