Κουρτς: Παραιτήθηκε απο καγκελάριος ο πιο στενός πολιτικός σύμμαχος του Μητσοτάκη για διαφθορά και στημένες δημοσκοπήσεις

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς ανακοίνωσε με διάγγελμα την παραίτησή του καθώς ερευνάται ως ύποπτος για διαφθορά και στημένες δημοσκοπήσεις.

Κουρτς: Παραιτήθηκε απο καγκελάριος ο πιο στενός πολιτικός σύμμαχος του Μητσοτάκη για διαφθορά και στημένες δημοσκοπήσεις

Η εισαγγελία διαφθοράς της Βιέννης μετά από σειρά εφόδων την περασμένη Τετάρτης (06/10/2021) ανακοίνωσε πως «ο Σεμπάστιαν Κουρτς και άλλοι εννέα ύποπτοι, καθώς και τρεις οργανισμοί» βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας για διάφορες αξιόποινες πράξεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Die Presse και την εισαγγελική έρευνα, μεταξύ του 2016 και του 2018, «πόροι του υπουργείου χρησιμοποιήθηκαν για να χρηματοδοτηθούν εν μέρει χειραγωγημένες δημοσκοπήσεις που εξυπηρετούσαν αποκλειστικά παραταξιακό πολιτικό συμφέρον».

Την περίοδο εκείνη ο Σεμπάστιαν Κουρτς ήταν ακόμη υπουργός Εξωτερικών και σύμφωνα με την εισαγγελία της Βιέννης δημοσιεύονταν εγκωμιαστικά άρθρα και ευνοϊκές δημοσκοπήσεις για τον κ. Κουρτς σε αντάλλαγμα για την αγορά διαφημιστικού χώρου από το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Σε βάρος του Σεμπάστιαν Κουρτς γίνεται έρευνα για ψευδή κατάθεση σε κοινοβουλευτική επιτροπή αρμόδια για υποθέσεις διαφθοράς, πάντως δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες ως αυτό το στάδιο.

Παρόλες τις ραγδαίες εξελίξεις, ο Σεμπάστιαν Κουρτς δεν παραίτείται από αρχηγός του συντηρητικού κόμματός της Αυστρίας και θα αναλάβει ως επικεφαλής του στο κοινοβούλιο.

Θυμίζουμε, πως ο Σεμπάστιαν Κουρτς αποτελεί ίσως τον πιο στενό πολιτικό σύμμαχο και φίλο του Κυριάκου Μητσοτάκη και η πορεία τους προς την εξουσία έχει πολλά κοινά στοιχεία.

Θυμίζουμε επίσης κάτι που αυτή τη στιγμή φαίνεται αρκετά ειρωνικό. Τον περασμένο Μάιο ο πρώην πλέον καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς βραβεύτηκε με το βραβείο "Ελευθερίας των ΜΜΕ", με τον... Κυριάκο Μητσοτάκη να βραβεύει τον φίλο του και να εκγωνεί την πανηγυρική ομιλία.

Είναι γνωστές άλλωστε οι μισαλλόδοξες δηλώσεις του Κουρτς που συνεργάστηκε και αυτός με την ακροδεξιά και οι κοινές ιδέες τους για το προσφυγικό. 

ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.