Εύβοια: Όταν ο Μητσοτάκης υποσχόταν άμεση αντιπλημμυρική θωράκιση (video)

Στις 10 Αυγούστου, ο πρωθυπουργός ανακοίνωνε δημόσια την «άμεση θωράκιση της Εύβοιας με αντιπλημμυρικά έργα». Δύο μήνες μετά, η Εύβοια "πνίγηκε" στην πρώτη βροχή.

Εύβοια: Όταν ο Μητσοτάκης υποσχόταν άμεση αντιπλημμυρική θωράκιση (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Στον τομέα της αποκατάστασης θα ξεκινήσουν άμεσα τα αντι-διαβρωτικά και αντι-πλημμυρικά έργα, με ευθύνη των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Εσωτερικών και προφανώς με τη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στην ΠΝΠ που υπογράφεται αύριο, υιοθετούμε μια σειρά από σημαντικές καινοτομίες προκειμένου να επιταχύνουμε τις σχετικές διαδικασίες, ώστε να επιλέγονται γρήγορα οι περιοχές όπου πρέπει να απομακρυνθούν οι καμένοι κορμοί και να γίνουν τα σχετικά αντι-διαβρωτικά και αντι-πλημμυρικά έργα», δήλωνε, μεταξύ άλλων, με στόμφο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν ακριβώς δύο μήνες.


Οικονόμου για τις πλημμύρες στην Ευβοια: «Με τον Θεό δεν μπορεί να τα βάλει κανείς» (video)


Σήμερα, στην Βόρεια Εύβοια (και σε άλλες περιοχές) η καταστροφή είναι τεράστια, με την πρώτη βροχή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνει στο επίσημο μπρίφινγκ πως «με τον Θεό δεν μπορεί να τα βάλει κανείς», ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ισχυρίζεται πως «δεν φταίνε οι φωτιές για τις πλημμύρες στην Εύβοια» και βουλευτής της ΝΔ λέει πως «δεν μπορούν να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα τον Αύγουστο. Στην Ελλάδα ζούμε»

Αυτά.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ