Σεισμόπληκτοι στο Δαμάσι: «Ο πρωθυπουργός ήρθε μόνο για τον αγιασμό και έφυγε να γυρίσει το γουέστερν» (video)

Στις 13 Σεπτεμβρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρευρίσκεται στον αγιασμό στο Δαμάσι Τυρνάβου, όπου με ένα επικοινωνιακό σόου, εγκαινίασε το νέο κτίριο –προσφορά ιδιωτικής εταιρείας- που αντικατέστησε το σχολικό συγκρότημα που είχε καταστραφεί από το σεισμό του Μαρτίου.

Σεισμόπληκτοι στο Δαμάσι: «Ο πρωθυπουργός ήρθε μόνο για τον αγιασμό και έφυγε να γυρίσει το γουέστερν» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Χρέος του κράτους είναι να βρίσκεται κάθε φορά δίπλα σε κάθε πολίτη που δοκιμάζεται. Κανείς πολίτης δεν πρέπει να αισθάνεται απροστάτευτος», δήλωνε στην φιέστα ο πρωθυπουργός, το Σεπτέμβριο.

Ένα μήνα μετά, οι σεισμόπληκτοι κάτοικοι στο Δαμάσι, εξακολουθούν να διαμένουν σε άθλιες συνθήκες και κατηγορούν απερίφραστα τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για πλήρη αδιαφορία και επικοινωνιακά τρικ.

«Ήρθαν στα εγκαίνια. Πέρασαν να μας δουν πως περνάμε; Μου σηκώνεται η τρίχα απ’ το κορμί τώρα που τα λέω. Πέρασαν να πουν μια καλημέρα; Πως περάσαμε το καλοκαίρι και πως τώρα το χειμώνα. Πως θα τα περάσουμε», δηλώνει στην κάμερα ταραγμένη, ηλικιωμένη σεισμόπληκτη στο Δαμάσι.

«Ο κύριος πρωθυπουργός μας, ο οποίος ήρθε και καλά έκανε, στον αγιασμό και στα εγκαίνεια, πέρασε απ’ τον δρόμο εκεί, δεν σταμάτησε εδώ να δει αυτά τα χάλια. Έφυγε να πάει να γυρίσει το γουέστερν. Εδώ όμως ζει κόσμος. Δεν πειράζει, εμείς θα ζήσουμε», είπε με δηκτικό τρόπο, άλλος κάτοικος του καταυλισμού σεισμοπλήκτων

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ