Εισαγγελική έρευνα για τις αποκαλύψεις Βασιλακόπουλου περί μη λειτουργικών ΜΕΘ (video)

Οι ισχυρισμοί του καθηγητή Πνευμονολογίας, Θεόδωρου Βασιλακόπουλου περί αύξησης της θνητότητας, κατά το προηγούμενο κύμα της πανδημίας, λόγω μη σωστής λειτουργίας των πέντε ΜΕΘ που είχαν δημιουργηθεί στο Λαϊκό Νοσοκομείο γίνεται αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας.

 

Εισαγγελική έρευνα για τις αποκαλύψεις Βασιλακόπουλου περί μη λειτουργικών ΜΕΘ (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Βασιλακόπουλος στις 11/11 στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, οι συγκεκριμένες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του "Λαϊκού" Νοσοκομείου, που πλέον δεν λειτουργούν, είχαν χαμηλή αποτελεσματικότητα λόγω μη επαρκούς υποδομής: «Δημιουργήθηκε ένα τμήμα, δεν είχε και την καλύτερη επιτυχία, αν δείτε τα ποσοστά θνητότητας θα καταλάβετε, δεν μπορώ να πω περισσότερα. Δεν είναι δυνατόν να ανοίξουν 5.000 ΜΕΘ επειδή ο κόσμος δεν εμβολιάζεται», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Θυμίζουμε πως ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος είχε δηλώσει συγκεκριμένα στις 11/11 στο Open:

- «Όλες οι κλίνες εντατικής θεραπείας που υπάρχουν στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο λειτουργούν πλήρως. Πέρυσι την άνοιξη, μέσα στην κλινική του κορωνοϊού δημιουργήθηκαν εκτάκτως, εκ του μηδενός, πέντε κλίνες. Αυτές στελεχώθηκαν «όπως στελεχώθηκαν», λειτούργησαν για κάποιο χρονικό διάστημα ως κλίνες εντατικής θεραπείας, για να καταλάβετε, στις κλίνες αυτές δεν υπήρχε καν πεπιεσμένος αέρας, υπήρχε μόνο οξυγόνο και χρειαζόταν ειδικοί αναπνευστήρες που να συμπιέζουν το οξυγόνο».

- «Δημιουργήθηκαν λοιπόν πέντε κλίνες εκ των ενόντων. Όταν λειτούργησε αυτή η μονάδα, λειτούργησε με μέτρια αποτελέσματα (…) Οι κλίνες που λέει ο κ. Γιαννάκος ότι αναπτύχθηκαν στο προηγούμενο κύμα δεν είναι πραγματικές κλίνες. Αναπτύχθηκαν στο "Λαϊκό" και έπειτα έπαψαν να λειτουργούν. Δημιουργήθηκε ένα τμήμα, δεν είχε και την καλύτερη επιτυχία, αν δείτε τα ποσοστά θνητότητας θα καταλάβετε, δεν μπορώ να πω περισσότερα. Δεν είναι δυνατόν να ανοίξουν 5.000 ΜΕΘ επειδή ο κόσμος δεν εμβολιάζεται».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ