Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα - Σαμαράς σε Μητσοτάκη: Κατευνάζεις τους Τούρκους, δεν ψηφίζω τα μνημόνια με Β. Μακεδονία

Κανένα περιθώριο αμφισβήτησης περι των προθέσεών του δεν άφησε ο Αντώνης Σαμαράς, στην πρόσφατη συνέντευξή του στην «Καθημερινή».
Εξαπέλυσε πυρά και προειδοποιήσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα εθνικά θέματα, αποδεικνύοντας τη ρήση του Καρλ Μαρξ, πως «η ιστορία επαναλαμβάνεται. Την πρώτη φορά σαν τραγωδία, τη δεύτερη ως φάρσα». 

Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα - Σαμαράς σε Μητσοτάκη: Κατευνάζεις τους Τούρκους, δεν ψηφίζω τα μνημόνια με Β. Μακεδονία
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Με πειρατές δεν κάνεις διάλογο και τον επεκτατιστή δεν τον κατευνάζεις, γιατί έτσι γίνεται πιο αδίστακτος», υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός λίγο πριν την έναρξη των διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας - Τουρκίας,  ενώ δήλωσε πως δεν είναι σύμφωνος ούτε και με τη προσφυγή στη Χάγη που έχει προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν δεν ευοδώσουν οι επαφές με τους Τούρκους, καθώς όπως είπε «θα παραιτηθούμε εξαρχής, μόνοι μας, από όλα όσα προβλέπει υπέρ μας το Διεθνές Δίκαιο».

«Η διεθνής κοινότητα δεν “τιμωρεί” μια χώρα την ώρα που αυτή τυπικά διαπραγματεύεται. Την ίδια ώρα, η Τουρκία δεν αποδέχεται το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Προχωράει σε απειλές χρήσης βίας, πράγμα που απαγορεύει η ιδρυτική διακήρυξη του ΟΗΕ, γενικά γράφει όλο τον κόσμο στα παλιά της τα παπούτσια και θέτει συνεχώς νέα ζητήματα εις βάρος μας», συνέχισε ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ πρόσθεσε πως «η επόμενη αιχμή της τουρκικής απειλής είναι η Θράκη».

Μήνυμα στην ηγεσία της κυβέρνησης έστειλε όμως και όσον αφορά στα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, τα οποία άφησε να εννοηθεί πως θα τα καταψηφίσει. «το πρόβλημα που είχαμε μετασχηματίστηκε σε άλλο -πιο επικίνδυνο» καθώς «η διείσδυση της Τουρκίας στην περιοχή δεν ανακόπηκε μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, αντιθέτως ενισχύθηκε», ισχυρίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς.

Είναι πλέον φανερό και θλιβερό πως τα μεγάλα εθνικά θέματα γίνονται πεδίο εσωκομματικών παιχνιδιών εξουσίας.

Ακόμα πιο θλιβερό είναι πως μία τόσο μεγάλη εσωκομματική κρίση στο κυβερνών κόμμα, είναι σα να μην έγινε ποτέ για τα Δελτία Ειδήσεων. 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ