Υπόθεση Μπεκατώρου: «Ατομική ευθύνη» και στο βιασμό από υποψήφια βουλεύτρια της ΝΔ

Στη σχεδόν απίστευτη κίνηση να ασκήσει κριτική στη Σοφία Μπεκατώρου, σχετικά με την καταγγελία της για βιασμό από τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας (και μέλος της ΝΔ), προχώρησε η υποψήφια βουλεύτρια με τη ΝΔ στη Λάρισα, Λένα Αξιόγλου.

Υπόθεση Μπεκατώρου: «Ατομική ευθύνη» και στο βιασμό από υποψήφια βουλεύτρια της ΝΔ

Η υποψήφια βουλεύτρια της ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές, σε συνέντευξή της στο tinealarissa.gr, δήλωσε πως «οι κυρίες, αν δεν έχουν ευαρέσκεια, δεν μπαίνουν ποτέ στα δωμάτια μοναχικών ανδρών στις εκδρομές, στα συνέδρια και εξωσπιτικές διανυκτερεύσεις κ.λπ.», αποδίδοντας με αυτό τον τρόπο «ατομική ευθύνη», όχι μόνο στη Σοφία Μπεκατώρου, αλλά και σε όλες τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα βιασμού.

Πιο συγκεκριμένα, στη συνέντευξή της, που εμπλέκει μέχρι και την Κοκκινοσκουφίτσα, η Λένα Αξιόγλου λέει:

-Τι γνώμη έχετε για την υπόθεση της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου και το φαινόμενο της σεξουαλικής παρενόχλησης και μάλιστα από άτομα σε θέση «εξουσίας»;

«Ότι, αν και “κομίζει γλαύκας εις Αθήνας, έκανε άριστα και το έθεσε σε δημόσια διαβούλευση ,έστω και μετά από χρόνια. Η όλη προσωπική της αφήγηση, όπως διατυπώθηκαν οι λεπτομέρειες στα ΜΜΕ, θυμίζει πιστά το παραμύθι της “Κοκκινοσκουφίτσας”. Η Κοκκινοσκουφίτσα είχε ρητή οδηγία από τη μητέρα της “μη βγείς από το δρόμο σου” και εκείνη επειδή “δεν ήξερε τι κακό ζώο ήταν αυτός ο λύκος και δεν τον φοβήθηκε καθόλου”, βγήκε στο λιβάδι να μαζέψει άνθη και ο λύκος πήγε και παραπλανητικά φόρεσε τα ρούχα της γιαγιάς, φόρεσε τα γυαλιά της, αφού έφαγε και τη γιαγιά. Όταν ο κυνηγός έκοψε το στομάχι του λύκου και έβγαλε ζωντανές και τη γιαγιά και την Κοκκινοσκουφίτσα, αυτή είπε “όσο ζω δεν θα ξαναβγώ από το δρόμο μου”. ΚΑΙ έκτοτε δεν την ξαναπείραξε κανείς! Τα παραμύθια έχουν διαπαιδαγωγικό χαρακτήρα και το μήνυμα είναι αυτό που από μικρές, εμείς τουλάχιστον από καππαδοκικές και μικρασιατικές οικογένειες, ξέραμε, ότι: οι κυρίες, αν δεν έχουν ευαρέσκεια, δεν μπαίνουν ποτέ στα δωμάτια μοναχικών αντρών στις εκδρομές, στα συνέδρια και εξωσπιτικές διανυκτερεύσεις κ.λπ.».

Μετά τις αντιδράσεις, η Λένα Αξιόγλου θέλησε να προχωρήσει σε διευκρινιστική δήλωση, η οποία μάλλον τα έκανε χειρότερα.

Διαβάστε την επιστολή της:

«Αγαπητέ κύριε Βαγγέλη Βουλάγκα, θα ήθελα επ' ευκαιρία των δημοσιευμάτων στο “Documento” και την “Αυγή” σχετικά με γνωστοποίηση από κυρία Μπεκατώρου της προσβλητικής παρενόχλησης που δέχθηκε πριν 20 έτη και της σχετικής 24.1.21 συνέντευξής μου σε εσάς, ότι στόχος μου ήταν στη συνέντευξή μου αυτή να τονίσω ΟΤΙ Η ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ της γυναίκας είναι σημαντική, γιατί ποτέ δεν ξέρει ΤΑ ΟΡΙΑ του αρσενικού συνομιλητή της, που σ' αυτά αναφέρεται και το μεσαιωνικό παραμύθι των αδελφών Γκριμ, «Η Κοκκινοσκουφίτσα».
Παρουσιάζει το παραμύθι ότι η γυναίκα “κατασπαράζεται” από τον άνδρα και Ως ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, μολονότι πολιτιστικά έχει εξελιχθεί η κατάσταση και το γυναικείο “ΟΧΙ” είναι “ΟΧΙ”, ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ με επιλογή αποτρεπτικών συμπεριφορών, γιατί δεν ξέρει μέχρι πού φτάνει η τεστοστερόνη και τα όρια του “ερωτικά εκφραζόμενου” συνομιλητή της».

Το εξωφρενικό μάλιστα στην όλη υπόθεση είναι πως η Λένα Αξιόγλου είναι και πρόεδρος του Συλλόγου Πρόληψης και Καταπολέμησης της Βίας κατά των Γυναικών.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ