Εκπρόσωπος αστυνομικών: «Εντολή της επιτροπής η απαγόρευση των συναθροίσεων» - Λοιμωξιολόγοι: «Ποτέ δεν συζητήθηκε αυτό» (video)

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αλληλουχία γεγονότων έλαβαν χώρα το πρωί, με διαφορά μερικών ωρών, από τη στιγμή που ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων μέχρι την 1η Φεβρουαρίου.

Εκπρόσωπος αστυνομικών: «Εντολή της επιτροπής η απαγόρευση των συναθροίσεων» - Λοιμωξιολόγοι: «Ποτέ δεν συζητήθηκε αυτό» (video)

Ξαφνικά το πρωί, με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας (δηλαδή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη), απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων, για 6 ημέρες, μέχρι την 1η Φεβρουαρίου. Προφανώς για τον περιορισμό των διαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για την Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου φοιτητές που αντιδρούν στο "εκπαιδευτικό" νομοσχέδιο.

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται ότι η απόφαση ελήφθη ύστερα από την εισήγηση η επιτροπή των ειδικών επιστημόνων του υπουργείου Υγείας, ώστε τα 100 άτομα να είναι το ανώτατο πλαφόν σε δημόσιες συναθροίσεις.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει πως η απόφαση ελήφθη λόγω:

  • Εξαιρετικώς επιτακτικών λόγων δημοσίου συμφέροντος, που αφορούν στην προστασία της δημόσιας υγείας και συνίστανται στη λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του σοβαρού κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19,
  • Κινδύνου περαιτέρω αύξησης του ρυθμού διάδοσης του κορονοϊού από την πραγματοποίηση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων με την αθρόα συμμετοχή ατόμων,
  • Της από 22-01-2021 εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, όπου, μεταξύ άλλων, προτείνεται ως ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις τα (100) άτομα.

Αμέσως μετά, ο εκπρόσωπος αστυνομικών, Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα", δηλώνει σχετικά με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. πως «αυτό έγινε χθες το βράδυ, με κατεπείγουσα εισήγηση, των λοιμωξιολώγων. Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πειθάρχησαν στην "εντολή" (εντός εισαγωγικών) των λοιμωξιολόγων. Να τους ρωτήσετε δεν είναι δικό μας».

Λίγο αργότερα, όμως, σε εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπ. Υγείας, δηλώνει: «Δεν θυμάμαι να έχουμε συζητήσει κάτι τέτοιο. Απο εσάς το ακούω τώρα».

Και το ερώτημα που εγείρεται είναι το εξής:

Ποια είαι τελικά αυτή η επιτροπή που εισηγείται στην κυβέρνηση, απαγόρευση των συναθροίσεων για την προστασία της δημόσιας υγείας, κάθε φορά που επικειται αντίδραση για μέτρα της κυβέρνησης;

Υπάρχει σκιώδης επιτροπή την οποία η κοινή γνώμη δε γνωρίζει;

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ