Διευκρινίσεις ΕΛ.ΑΣ.: Η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων δεν ισχύει αν στηθείτε στην ουρά για ψώνια

Απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων, εκτός και αν αποσκοπούν σε αγοραστική δραστηριότητα.
Αυτή είναι περίπου η εξήγηση που δόθηκε από κύκλους της ΕΛ.ΑΣ., επιβεβαιώνοντας αυτό που όλοι πάνω-κάτω γνωρίζαμε. Ότι δηλαδή η απαγόρευση των συναθροίσεων μέχρι την 1η Φεβρουαρίου, ισχύει για το συλλαλητήριο κατά του (αντι)εκπαιδευτικού νομοσχεδίου που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Διευκρινίσεις ΕΛ.ΑΣ.: Η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων δεν ισχύει αν στηθείτε στην ουρά για ψώνια
ΠΡΟΒΟΛΗ

Κύκλοι του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν με σαφήνει ότι η απόφαση για απαγόρεσυη των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων «δεν σχετίζεται με οποιαδήποτε προγραμματισμένη συνάθροιση, ενώ επίσης δεν αφορά στην παρουσία πολιτών σε εμπορικά σημεία, καταστήματα κ.λπ.».

Παρόλα αυτά οι αξιωματοίχοι της Αστυνομίας επιμένουν, ότι «πρόκειται για εισήγηση της αρμόδιας Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, η οποία για να αποκτήσει τυπική ισχύ, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, απαιτείται η έκδοση Απόφασης από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως και έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση».

Το εξοργιστικά αστείο είναι πως η ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζει, ότι «ουσιαστικά με τη συγκεκριμένη Απόφαση χαλαρώνουν τα μέτρα, καθώς επιτρέπονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις μέχρι 100 άτομα, με την απαραίτητη τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων».

Εντάξει, καταλάβαμε.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ