Άγγελος Συρίγος (υφυπουργός Παιδείας): Δεν είναι η πρώτη φορά - Και επί χούντας είχαμε αστυνομικό τμήμα στα πανεπιστήμια (video)

Ο βουλευτής της ΝΔ και υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, επιχείρησε να υπεραμυνθεί της νομοθετικής «εισβολής» της αστυνομίας στα πανεπιστήμια, με το επιχείρημα πως και κατά τη διάρκεια της δικτατορίας το 1969, υπήρχε αστυνομικό τμήμα μέσα σε πανεπιστήμια.

 

Άγγελος Συρίγος (υφυπουργός Παιδείας): Δεν είναι η πρώτη φορά - Και επί χούντας είχαμε αστυνομικό τμήμα στα πανεπιστήμια (video)

Ο υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων και βουλευτής της ΝΔ, Αγγελος Συρίγος, ήταν καλεσμένος σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε η «Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου», η οποία είχε ως θέμα τη νομοθετική πρόθεση της κυβέρνησης να εγκαταστήσει αστυνομικά τμήματα στα πανεπιστήμια (και φυσικά να γίνουν ακόμα περισσότερες προσλήψεις ειδικών φρουρών). Είναι όμως προφανές πως κανείς δεν περίμενε αυτό που θα ακολουθούσε ως δήλωση, από επίσημο εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης.

Για να μην υπάρχει αμφιβολία πως η νομοθετική αυτή ρύθμιση μας γυρίζει σε άλλες εποχές, ο υφυπουργός Παιδείας και πανεπιστημιακός καθηγητής, υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής γραμμής, με το επιχείρημα πως και κατα τη διάρκεια της δικτατορίας το 1969 υπήρχε αστυνομικό τμήμα στα πανεπιστήμια.

Πιο συγκεκριμένα ο Άγγελος Συρίγος, δήλωσε:

«Να θυμίσω ότι από το 1969, είχε ιδρυθεί μέσα στα πανεπιστήμια αστυνομικό τμήμα. Τουλάχιστον στις πανεπιστημιουπόλεις. Επομένως, υπήρχε αστυνομικό τμήμα μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις».

Ακόμα και αν ο υφυπουργός Παιδείας ισχυριστεί πως αυτή ήταν μια δήλωση σε ένα ευρύτερο πλαίσιο συζήτησης, που όντως έτσι ήταν, θα έπρεπε να τρομοκρατεί κάθε φιλελεύθερο και δημοκρατικό πολίτη.

ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.