«Ο Μητσοτάκης διέπραξε πατάτα»

Αν βγαίνει επικριτικά για τον κ. Μητσοτάκη ακόμα και ο Πρετεντέρης, ναι ο Πρετεντέρης, αυτός, καταλαβαίνετε ότι η Πάρνηθα μπροστά στην Ικαρία είναι ένα πταίσμα. Καίει ακόμα η φωτιά της Ικαρίας στις εφημερίδες...

«Ο Μητσοτάκης διέπραξε πατάτα»
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Μητσοτάκης διέπραξε πατάτα στην Ικαρία» γράφει ο Γιάννης Πρετεντέρης σε άρθρο του στα «Νέα», σήμερα. «Η πατάτα ήταν ότι πρόσφερε δωρεάν έναν αντίλογο στην αντιπολίτευση... ...Πώς προστατεύεις και φροντίζεις τη δημόσια υγεία όταν δεν παίρνεις μέτρα προφύλαξης, δεν τηρείς τους κανόνες και περιφέρεσαι με μια λιτανεία χαρούμενων θαυμαστών γύρω σου; Λάθος, λοιπόν… Με άλλα
λόγια, το λάθος δεν ήταν ένα λάθος συμπεριφοράς ή επικοινωνίας. Ήταν ένα λάθος πολιτικής».

Η «Καθημερινή» αφιερώνει στον πρωθυπουργό το κύριο άρθρο της με τίτλο «Αυτογκόλ και άμυνα»: «Η κοινωνία είναι δικαιολογημένα κουρασμένη και θυμωμένη. Τα "μικρά αυτογκόλ" κοστίζουν πολύ. Οι αρμόδιοι να συνειδητοποιήσουν ότι στην εποχή μας η παραμικρή ανορθογραφία μπορεί να έχει ασύμμετρο κόστος. Μηδενική ανοχή στα λάθη και στα αυτογκόλ!».

Ο Παντελής Μπουκάλας όπως πάντα είναι καταπληκτικός και γράφει για την εμμονή των κυβερνώντων στην εικόνα:
Ο κ. Στεφανάδης: «Λυπάμαι ειλικρινά γιατί οι εικόνες δεν ήταν οι πρέπουσες».
Ο κ. Ταραντίλης: «Στις μελλοντικές περιοδείες θα καταβληθεί κάθε δυνατή φροντίδα ώστε να μη δημιουργηθεί καμία εσφαλμένη εικόνα».
Η κ. Πελώνη: «Οι εικόνες ακυρώνουν την ουσία».
Η κ. Μπακογιάννη: «Οι άνθρωποι που είχαν την ευθύνη της επίσκεψης θα έπρεπε πάντα να έχουν στο μυαλό τους ότι η εικόνα μετράει πάρα πολύ και να λάβουν τα μέτρα τους. Αυτό δεν έγινε. Από δω και πέρα θα γίνεται».
Ο κ. Γεωργιάδης: «Η φρουρά του ήταν, και δημιουργήθηκε αυτή η εσφαλμένη εικόνα. Επικοινωνιακό είναι».
Ο κ. Βορίδης: «Πάμε στην ουσία πέρα από την εικόνα;».

Ο Τάσος Παππάς στην «Εφημερίδα των Συντακτών» γράφει «Κάτω τα χέρια από τον αγαπητό»: «Στόχος; Να μείνει στο απυρόβλητο ο πρωθυπουργός. Δεν φταίει αυτός, φταίει ο βουλευτής που δεν πήρε τα μέτρα που έπρεπε. Δεν φταίει αυτός, φταίνε οι συνεργάτες του και οι σύμβουλοί του που δεν τον προστάτευσαν και τον άφησαν να εκτεθεί. Στη σέντρα λοιπόν ο βουλευτής, στη σέντρα και οι συνεργάτες του πρωθυπουργού. Ο ίδιος; Αθώος. Αλλωστε υπόσχεται ότι δεν θα ξανασυμβεί. Μα, είναι η δεύτερη φορά που ξέφυγε. Γιατί να τον εμπιστευτούμε;».

Σκεφτείτε πως... θύμωσε και ο Γιώργος Παπαχρήστος στα «Νέα»: «Τρίτη μέρα σήμερα λοιπόν, που το γεύμα στον Εύδηλο της Ικαρίας κυριαρχεί στην επικαιρότητα, σε μια στιγμή που η χώρα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού σχετικά με την πανδημία και όπως είναι φυσικό και λογικό αυτή η τακτική του ακορντεόν, το άνοιξε - κλείσε, έχει κουράσει τον κόσμο. Και τον έχει κουράσει άσχημα. Κατά τη γνώμη μου, μπορεί να μην έχουμε φτάσει ακόμη στο σημείο μηδέν, στην έκρηξη δηλαδή, αλλά είμαστε στο παρά ένα».

Ξεχωρίζει πάντως ο Πάνος Αμυράς στον «Ελεύθερο Τύπο» που θεωρεί πως η κριτική γίνεται «λύσσα» για ένα ελαφρύ γεύμα του κ. Μητσοτάκη σε ένα υπαίθριο τραπέζι...

 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ