Ο «Κρυφακούλης» και ο Καραμανλής που έγινε «Πουτινάκι»

Το απόθεμα της χώρας σε ποπκόρν κινδυνεύει με εξάντληση από την στιγμή που η Λίστα Πέτσα ξεκίνησε την δολοφονία χαρακτήρα του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, επειδή τόλμησε να πει πως «Πρέπει να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση», θέτοντας ζήτημα Δημοκρατίας.

Ο «Κρυφακούλης» και ο Καραμανλής που έγινε «Πουτινάκι»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ακροκεντρώοι και ακροδεξιοί να τουφεκάνε δεξιό πρώην Πρωθυπουργό; Ναι και αν μας ρωτάτε δείχνει την επικινδυνότητα του (εξ)Ορμπανισμού της πολιτικής και της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα (*σ.σ. καθ' υπερβολή ο εξορμπανισμός, καθώς η ελληνική δημοσιογραφία είναι σε χαμηλότερη θέση από την ουγγρική). Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Ο πρώην Πρωθυπουργός μίλησε στα Ανώγεια της Κρήτης σε μια εκδήλωση για τα 10 χρόνια από τον θάνατο του Ιωάννη Κεφαλογιάννη, πρώην υπουργού και κορυφαίου στελέχους της ΝΔ στην Κρήτη. Όμως έκανε το «σφάλμα» να αναφερθεί στην υπόθεση των υποκλοπών -κάτι που δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί σύμφωνα με την Κυβέρνηση των Παρακολουθήσεων- ζητώντας «Φως λοιπόν! Άπλετο φως!».

Αυτό που σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να ανεχτεί η Κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της Λίστας Πέτσα, είναι η αποστροφή του λόγου του πρώην Πρωθυπουργού πως «Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο». Είπε το αυτονόητο και τους πέθανε.

Ανάμεσα στα άλλα ανέφερε: «Διαύγεια και διαφάνεια είναι άλλωστε θεμελιώδη ζητούμενα για σύννομο και ομαλό δημόσιο βίο. Ακόμη περισσότερο όταν προκύπτουν ζητήματα όπως αυτό της παρακολούθησης τηλεφώνου πολιτικού αρχηγού, δημοσιογράφου ή κάθε πολίτη», για να προσθέσει πως «Σε τέτοιου είδους καταστάσεις, η κάθαρση επέρχεται μόνο εφόσον αποσαφηνιστούν πλήρως. Το θέμα είναι τόσο βαρύ και σοβαρό που δεν επιτρέπεται ούτε αντέχεται να μείνουν σκιές ιοβόλες για την δημοκρατική ομαλότητα. Φως λοιπόν! Άπλετο φως!». Στην συνέχεια έριξε και την χαριστική βολή, πως «Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοι και με ποια δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοι και πώς το ενέκριναν. Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου. Όλα στο φως λοιπόν και από εκεί και πέρα απαραίτητες και με διακομματική συνεργασία οι διορθώσεις του θεσμικού καθεστώτος, που διέπει και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και την εν γένει λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών. Αυτά τα στοιχειώδη για να αποτραπεί η περαιτέρω απαξίωση των θεσμών», με αποτέλεσμα τα ενδοοικογενειακά της ΝΔ να γίνουν ροντέο.

Από χθες το βράδυ, με τις ευλογίες του Μεγάρου Μαξίμου και αφού βγήκε ανεπίσημος σχολιασμός που με λίγα λόγια ανέφερε πως «Μα αυτό κάνει η Κυβέρνηση, ρίχνει άπλετο φως» (σ.σ. Σκέρτσος στον ΣΚΑΪ, Εκπρόσωπος Τύπου Οικονόμου), άρχισε ο διαδικτυακός και όχι μόνο πόλεμος κατά του Κώστα Καραμανλή. Στο τηλεοπτικό τοπίο και τις πρωινές εκπομπές, τα κανάλια είναι διαχασμένα, καθώς οι περισσότεροι επέλεξαν να θάψουν, να υποβαθμίσουν την είδηση και να την εξαφανίσουν διά της μη αναφοράς. Αρκετά αστείο πως η επικοινωνιακή ομάδα της ΝΔ χειρίζεται δύο γραμμές: Επίσημα αναφέρει πως η Κυβέρνηση ρίχνει άπλετο φως στην υπόθεση (σ.σ. αγάπη μου, δεν είναι αυτό που νομίζεις) και ανεπίσημα, μέσω της Λίστας Πέτσα, προβαίνει στην δολοφονία χαρακτήρα του Κ. Καραμανλή. Προδότης και αυτός, όπως είναι προδότες, «Ερντογανάκια» και «Πουτινάκια» όσοι διαφωνούν με την Κυβέρνηση. Ο εμφυλιοπολεμικός λόγος στα καλύτερά του, με λίγο Alt Right αλατοπίπερο συνωμοσιολογίας.

Αντί επιλόγου, να τονίσουμε πως δεν θα χειροκροτήσουμε τον πρώην Πρωθυπουργό που μας χάρισε επί εξουσίας του αμέτρητα σκάνδαλα, φτάνοντας στο σημείο να κλείσει πρόωρα την Βουλή για να παραγραφούν με τον Νόμο Περί (μη) Ευθύνης Υπουργών, οι ευθύνες για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Δεν ξεχνάμε την Air CIA που απήγαγε άτομα σε ελληνικό έδαφος. Δεν ξεχνάμε την καμμένη Πελοπόννησο το 2007 και τα χιλιάρικα που δίνονταν αφειδώς. Δεν ξεχνάμε την υπόθεση Τσαλικίδη και τις υποκλοπές της Πρεσβείας μέσω Vodafone. Δεν ξεχνάμε τα τοξικά ομόλογα, δεν ξεχνάμε την ζημία στα ασφαλιστικά ταμεία. Ο εχθρός του εχθρού μου, δεν είναι φίλος μου. Το ειδικό βάρος ενός πρώην Πρωθυπουργού είναι σημαντικό, πολιτειακά μιλώντας, όμως δεν θα τιμήσουμε έναν άνθρωπο που έκανε τόση ζημιά στους πολίτες και την χώρα.

Χαρακτηριστικό πως ο εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας για την Προεδρεία του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος, που η πολιτική αδυναμία του ήταν ο λόγος που η Κυβέρνηση παρακολουθούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη, ζητάει έντονα την μεταγραφή του στην Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη κάνοντας λόγο για μέτωπο Τσίπρα-Καραμανλικών.

Ο κος Κουρτάκης το πάει ένα βήμα παραπέρα ώστε να δείξει την αφοσίωση στον Αυτοκράτορα Κούλη, πετώντας συνωμοσιολογία για τον Καραμανλή. Αφού τον ειρωνευτεί για τα παϊδάκια και αφού τον κατηγορήσει για συνεργασία με τον εχθρό Τσίπρα. Χαρακτηριστικό πως πατάει σε μια άλλη θεωρία συνωμοσίας, προσφορά του παραμάγαζου της ΕΥΠ, πως τον Καραμανλή αποπειράθηκαν να τον δολοφονήσουν Ρώσοι πράκτορες

Άφωνος για Novartis και παραδικαστικό (ποιο από όλα τα παραδικαστικά; Λαλίστατος για τις παρακολουθήσεις => Υπάλληλος ΣΥΡΙΖΑ).

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ