Ο Αλέξης Τσίπρας για τον Βασίλη Μάγγο

Επιστολή του πατέρα του Γιάννη, διαβάστηκε στη Βουλή. 

Ο Αλέξης Τσίπρας για τον Βασίλη Μάγγο

"Έλαβα χθες ένα προσωπικό γράμμα από τον πατέρα του Βασίλη Μάγγου, που έχασε τη ζωή του", ανέφερε σήμερα στη βουλή ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

"Θέλω να σας παρακαλέσω, στην αυριανή συζήτηση στη Βουλή για την αστυνομική βία, να σας παρακαλέσω θερμά, στην προσπάθεια και αγώνα που έχουμε μπροστά μας, για τη δικαίωση της μνήμης του παιδιού μας, ν΄αναφέρετε και την περίπτωση του: Στις 13 Ιουνίου 2020, στοχευμένα και συνειδητά, χτυπήθηκε ανηλεώς χωρίς να αποτελεί απειλή, τραυματίστηκε, βασανίστηκε και στο τέλος πάλι συνειδητά, πετάχτηκε από τους αστυνομικούς στο δρόμο έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, μισοπεθαμένος και αβοήθητος, χωρίς να διαπιστωθεί τίποτε εις βάρος του και χωρίς να του απαγγελθεί καμία κατηγορία. Αυτό το γεγονός ήταν η έμμεση αιτία που οδήγησε το παιδί μας στο θάνατο.ευ

Αυτό είναι μια τεράστια εγκληματική ενέργεια του κράτους και ιδιαίτερα του Υπουργείου που είναι ταγμένο στην υπηρεσία προστασίας του πολίτη και για την οποία ενέργεια παρά τη δέσμευση του Χρυσοχοϊδη, μέχρι στιγμής εγω και η οικογένειά μου δεν έχουμε καμία πληροφόρηση για το πόρισμα της ΕΔΕ".

Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την ανάγνωση της επιστολής τόνισε:

"Είναι δεκάδες τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας. Έχουμε 75% αύξηση στις καταγγελίες για αστυνομική βία στον Συνήγορο του Πολίτη επί των ημερών σας".

 

ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.