Όλη η αλήθεια για το 2020mag.gr

Ως συντακτική ομάδα του 2020mag.gr αισθανόμαστε την ανάγκη να δώσουμε ένα οριστικό τέλος στις φήμες και την ατέρμονη παραφιλολογία των τελευταίων ημερών. Δεν πρόκειται φυσικά περί απολογίας, αλλά υποχρέωσης να απευθυνθούμε στους αναγνώστες που μας τίμησαν και εξακολουθούν να μας τιμούν με την επιλογή και την εμπιστοσύνη τους.

Όλη η αλήθεια για το 2020mag.gr
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το τελευταίο διάστημα, υπάρχουν ειλικρινείς απορίες και ερωτήσεις φίλων και αναγνωστών, όσον αφορά σε υπαινιγμούς, αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και -επιεικώς- ασαφή δημοσιεύματα σχετικά με τη μετεξέλιξη του 2020mag.gr «σε νέο καθεστώς, με νέο ιδιοκτήτη».

Ξεκαθαρίζουμε κατηγορηματικά και με κάθε σαφήνεια, ότι το 2020mag.gr, ούτε έχει νέο ιδιοκτήτη, ούτε αγοράστηκε από κάποιον εξωτερικό επενδυτή, ούτε ασφαλώς είναι προς αναζήτηση ιδιοκτήτη ή προς πώληση.

Και για να γίνει ακόμα πιο σαφές και ξεκάθαρο, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Το 20/20 παραμένει, συνεργατικά, στα χέρια του πυρήνα της ομάδας που το δημιούργησε.

Στους ανθρώπους που επί μήνες το σχεδίασαν, το έστησαν και το λειτούργησαν, με βαρύ προσωπικό, επαγγελματικό και οικονομικό κόστος.

Το 2020mag.gr δεν είχε ποτέ (και δεν έχει ακόμα) κανενός είδους εταιρική μορφή και κανένα έσοδο.

Φυσικά, στόχος μας -όπως και των πέντε καλών συναδέλφων πριν την αποχώρησή τους- ήταν και παραμένει, το 20/20 να έχει τη δυνατότητα κάποια στιγμή να είναι βιώσιμο και να αυτοσυντηρείται, ώστε να προσφέρει εργασία και δίκαιη ανταμοιβή σε όλους όσοι παράγουν ισότιμα και ισομερώς, έργο και περιεχόμενο.
Όπως ακριβώς επιβάλλεται να συμβαίνει σε κάθε Μέσο Ενημέρωσης που δεν είναι «εργασιακή γαλέρα».

Αυτό δυστυχώς -αν και έγινε κοινή προσπάθεια από όλους- δεν κατέστη δυνατόν να επιτευχθεί με την προηγούμενη σύνθεση, λόγω αδυναμίας εύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης.
Κάθε συνεργατικό μοντέλο πετυχαίνει ή αποτυγχάνει πάντα με ευθύνη όλων των συμμετεχόντων. Αυτό έχει να κάνει με τον αρμονικό συνδυασμό των διαφορετικών προσωπικοτήτων, τη χημεία και τη δυναμική μιας ομάδας, κάτι που αποτελεί πάντα ένα δύσκολο εγχείρημα -άλλοτε μακροημερεύει και άλλοτε όχι.

Η ανάγκη και ο σκοπός της ύπαρξής του 2020mag.gr, ως Μέσου, ξεπερνά όμως τα άτομα και τα πρόσωπα που το απαρτίζουν.

Ο σκοπός του 2020mag.gr έχει να κάνει με την κοινωνία και το δικαίωμά της για αντικειμενική και αδέσμευτη ενημέρωση και άποψη, χωρίς κομματικές, “επενδυτικές” ή άλλες “πλάτες”, παρά μόνο στην διαρκή, προσωπική, καθημερινή μάχη και εργασία των συντελεστών του.

Το 2020mag.gr ήταν, είναι και θα είναι, το Μέσο που δίνει βήμα στις φωνές που μέχρι πρόσφατα ζούσαν στη σιωπή.

Γι’ αυτό παλέψαμε (μαζί φυσικά και με τους 5 συναδέλφους που αποχώρησαν) και γι’ αυτό θα εξακολουθήσουμε να παλεύουμε με όλη μας τη δύναμη.
Για το δικαίωμα όλων στην αλήθεια. Για μια προοδευτική κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς φόβο και μισαλλοδοξία.

Για να πιστέψουμε ξανά στα μάτια μας.

*Η συντακτική ομάδα του 2020mag.gr

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ