Ιατρικό "θαύμα" στο Αττικόν - Μητέρα γέννησε διασωληνωμένη

Η έγκυος είχε σακχαρώδη διαβήτη κύησης, παρουσίασε πυρετό και διαγνώστηκε με COVID-19. H διασωληνωμένη μητέρα κατάφερε να γεννήσει το μωρό της. Η διευθύντρια της Γ' Πανεπιστημιακής Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής στο "Αττικόν", Σοφία Καλανταρίδου, μίλησε στο 2020mag.gr.

Ιατρικό

Μετά από ιατρικό συμβούλιο των ιατρών της Γ' Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ, της Β' Κλινικής Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, της Β' Αναισθησιολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ και της Γ' Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ, αποφασίστηκε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα και δεύτερη φορά διεθνώς, η συνέχιση της εγκυμοσύνης λόγω της προωρότητας.

Η διευθύντρια της Γ' Πανεπιστημιακής Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής στο "Αττικόν", Σοφία Καλανταρίδου, μίλησε στο 2020mag.gr για τις φοβερές στιγμές που έζησαν στο νοσοκομείο όταν η μητέρα έμαθε ότι γέννησε καθώς και για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε το ιατρικό προσωπικό.

«Όταν η κατάσταση της μητέρας επιδεινώθηκε, αποφασίσαμε μαζί με όλο το προσωπικό του νοσοκομείου ότι έπρεπε να διασωληνωθεί αλλά παράλληλα να αφήσουμε την εγκυμοσύνη να προχωρήσει, γιατί η μητέρα είχε σακχαρώδη διαβήτη κύησης που επιβαρύνει την κύηση του μωρού και το μωρό είχε στοιχεία ενδομήτριας λοίμωξης. Όταν η μητέρα μπήκε σε τοκετό, παρότι ήταν διασωληνωμένη, αποφασίσαμε να κάνουμε επείγουσα καισαρική. Όταν εκείνη ξύπνησε και κατάλαβε ότι δεν είναι πλέον έγκυος, ζήσαμε φοβέρες στιγμές, την καθυσυχάσαμε και της είπαμε ότι το μωρό της είναι καλά. Αυτή την στιγμή είναι σε αποθεραπεία, έχει βγει από την εντατική. Τόσο η μητέρα όσο και το παιδί είναι εκτός κινδύνου»

ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.