Ιατρικό "θαύμα" στο Αττικόν - Μητέρα γέννησε διασωληνωμένη

Η έγκυος είχε σακχαρώδη διαβήτη κύησης, παρουσίασε πυρετό και διαγνώστηκε με COVID-19. H διασωληνωμένη μητέρα κατάφερε να γεννήσει το μωρό της. Η διευθύντρια της Γ' Πανεπιστημιακής Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής στο "Αττικόν", Σοφία Καλανταρίδου, μίλησε στο 2020mag.gr.

Ιατρικό
ΠΡΟΒΟΛΗ

Μετά από ιατρικό συμβούλιο των ιατρών της Γ' Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ, της Β' Κλινικής Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, της Β' Αναισθησιολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ και της Γ' Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ, αποφασίστηκε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα και δεύτερη φορά διεθνώς, η συνέχιση της εγκυμοσύνης λόγω της προωρότητας.

Η διευθύντρια της Γ' Πανεπιστημιακής Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής στο "Αττικόν", Σοφία Καλανταρίδου, μίλησε στο 2020mag.gr για τις φοβερές στιγμές που έζησαν στο νοσοκομείο όταν η μητέρα έμαθε ότι γέννησε καθώς και για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε το ιατρικό προσωπικό.

«Όταν η κατάσταση της μητέρας επιδεινώθηκε, αποφασίσαμε μαζί με όλο το προσωπικό του νοσοκομείου ότι έπρεπε να διασωληνωθεί αλλά παράλληλα να αφήσουμε την εγκυμοσύνη να προχωρήσει, γιατί η μητέρα είχε σακχαρώδη διαβήτη κύησης που επιβαρύνει την κύηση του μωρού και το μωρό είχε στοιχεία ενδομήτριας λοίμωξης. Όταν η μητέρα μπήκε σε τοκετό, παρότι ήταν διασωληνωμένη, αποφασίσαμε να κάνουμε επείγουσα καισαρική. Όταν εκείνη ξύπνησε και κατάλαβε ότι δεν είναι πλέον έγκυος, ζήσαμε φοβέρες στιγμές, την καθυσυχάσαμε και της είπαμε ότι το μωρό της είναι καλά. Αυτή την στιγμή είναι σε αποθεραπεία, έχει βγει από την εντατική. Τόσο η μητέρα όσο και το παιδί είναι εκτός κινδύνου»

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ