Καταγγελία - σοκ: Αστυνομικοί χτυπούν 58χρονο με αναπηρία και τον γιό του - Με έμφραγμα στο νοσοκομείο ο πατέρας (video)

Σοβαρές καταγγελίες, που συνοδεύονται και από βίντεο που κάνει το γύρο των social media, για απρόκλητη αστυνομική βία κατά πολιτών στο νομό Κατερίνης, με αφορμή την παρουσία λίγων φιλάθλών έξω από το γήπεδο κατά τη διάρκεια τοπικού  ποδοσφαιρικού αγώνα, την Κυριακή.

Καταγγελία - σοκ: Αστυνομικοί χτυπούν 58χρονο με αναπηρία και τον γιό του - Με έμφραγμα στο νοσοκομείο ο πατέρας (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η αστυνομία επενέβη λόγω της παρουσίας των φιλάθλων έξω από το γηπέδου (πρόκειται για ανοιχτό περιβάλλοντα χώρο), λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού.

Οι αστυνομικές δυνάμεις φέρεται (και φαίνεται στο βίντεο) να άσκησαν απρόκλητη βία, συλλαμβάνοντας μάλιστα έναν πατέρα 58 ετών και τον γιο του, ηλικίας 24 ετών. Ο 58χρονος άρχισε να μην αισθάνεται καλά και ζήτησε από τους αστυνομικούς τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο Κατερίνης, αλλά όπως καταγγέλλεται και παρά τις εκκλήσεις του, αυτό έγινε δεκτό μετά από δύο ώρες.

Όπως ανέφερε η σύζυγός του, μιλώντας στο MEGA, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υποστεί οξύ καρδιακό επεισόδιο. «Η κόρη μου κάλεσε ασθενοφόρο, πήρε τον σύζυγό μου και μόλις μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έπαθε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου». Επίσης κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί επιτέθηκαν με μπουνιές και είχαν τα γόνατά τους πάνω στον γιο της.

Συνεχίζοντας, η σύζυγος του 58χρονου είπε: «Ζήτησαν ταυτότητα από τον σύζυγό μου. Εκείνος δεν είχε, τους είπε ότι έχει προβλήματα υγείας. Είπαν ότι δεν τους ενδιαφέρει και ότι θα τους συλλάβουν και μετά άρχισε ο ξυλοδαρμός. Ρίξανε τον άνδρα μου κάτω, έχασε τις αισθήσεις του, ήρθε γιατρός να τον συνεφέρει και μετά τους συλλάβανε, τους βάλανε σε ένα κελι», ανέφερε χαρακτηριστικά η γυναίκα.

Στο MEGA μίλησε και ο 24χρονος γιος της οικογένειας, αναφέροντας ότι ο πατέρας του «δέχθηκε χτυπήματα πίσω στο κεφάλι του», ενώ περιέγραψε λεπτομερώς το τι έγινε. «Ξαφνικά έρχεται η αστυνομία να μας κάνουν έλεγχο. Στα 30 μέτρα βλέπω τον μπαμπά μου να αρχίζουν να τον χτυπάνε επειδή δεν είχε την ταυτότητά του μαζί, τρομοκρατήθηκα, πήγα εκεί πέρα και όπως φαίνεται και στο βίντεο και ένας αστυνομικός προσπαθεί με βία να έρθει προς τα πάνω μου. Ο άλλος αστυνομικός τον κρατάει, του ξεφεύγει, έρχεται προς τα επάνω μου, ορμάνε όλοι μαζί επάνω μου και με έχουν χτυπήσει σε όλο μου το σώμα μου, στον αυχένα, μου το κορμί, μου στο πρόσωπό μου… 15 αστυνομικοί μόνο πάνω μου και με χτυπούσαν με γροθιές παντού. Ο πατέρας μου έχει 80% αναπηρία και δεν μπορούσε να κάνει κάτι και τον άφησαν και κάπου… κοντέψαμε να χάσουμε τον πατέρα μας».

Η οικογένεια ενημέρωσε ότι ο 58χρονος φαίνεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ενώ έχουν όπως λένε καταθέσει μήνυση για τα όσα συνέβησαν έξω από το γήπεδο.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ