Περίπου συγνώμη ζήτησε Σάββας Πούμπουρας για την "αμισθί εργασία": Δεν ήταν αυτό που νομίζατε (video)

Με νέο βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό του στο instagram, o Σάββας Πούμπουρας, προσπαθεί να κάνει crisis management -που λεν και στο χωριό του- σχετικά με τις αδιανόητες δηλώσεις του περί "αμισθί εργασίας". 

Περίπου συγνώμη ζήτησε Σάββας Πούμπουρας για την
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ας δούμε καταρχάς τι δήλωσε στο νέο του απολογητικό βίντεο, που ανέβασε στον λογαριασμό του στο instagram, ο γνωστός παρουσιαστής και "life coach": 

«Φίλοι μου, γεια σας. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας τη δική μου οπτική για το βίντεο που ανέβασα στις 17 Απριλίου στο Instagram. Θέλω να σας μιλήσω για το γιατί της δικής μου προσπάθειας, γιατί κάνω τις «ημέρες καριέρας» και γιατί θέλω να βοηθήσω νέους ανθρώπους να βρουν εργασία. Το γιατί μου ξεκινάει από τη δική μου αναζήτηση να βρω εργασία, σε μικρή ηλικία, να διαχειριστώ τα όποια εμπόδια και να δω αν κάνοντας κάτι παραπάνω από τη δική μου πλευρά θα μπορούσα να οδηγηθώ σε ένα καλύτερο επαγγελματικό αύριο. Άρα το γιατί μου έχει να κάνει με τα δικά μου βιώματα, τις δικές μου εμπειρίες και τις δικές μου δυσκολίες και αυτες μοιράζομαι και αν μπορώ να βοηθήσω έστω και έναν άνθρωπο να βρει εργασία, τότε θα είμαι διπλά χαρούμενος. Η πρόθεσή μου είναι ανιδιοτελής, τα κίνητρά μου είναι αγνά και θέλω να χρησιμοποιώ το βήμα μου όπως και όπου μπορώ. 
Θέλω να διευκρινήσω κάποια πράγματα, τα οποία δεν επικοινώνησα σωστά και θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη από αυτούς που άθελα μου έθιξα. Σε καμιά περίπτωση δεν ήταν αυτό στις προθέσεις μου. Θεωρώ ότι ο καθένας μπορεί να κρίνει τον εαυτό του και την αξία του μόνος του και να εργαστεί σε εταιρείες που τον σέβονται και είναι σύμφωνες με τα δικά του κριτήρια. Αυτό θέλω να κρατήσετε.

Αν δείτε όλο το βίντεο, θα καταλάβετε ότι συνομιλώ και αναφέρομαι σε παιδιά που μόλις τελειώνουν το σχολείο, τώρα, σε νέους 18 χρονών που χρειάζονται την εμπειρία για την μετέπειτα επαγγελματική τους εξέλιξη. Όμως σε καμιά περίπτωση δεν ήθελα να συσχετιστεί αυτό με εργασία χωρίς πληρωμή. Θέλων να πω πως κατέβασα το βίντεο για ένιωσα ότι δεν εξυπηρετούσε τον σκοπό για το οποίο έγινε. Όμως θα το επαναφέρω για να το δείτε όλο αυτούσιο και όχι αποσπασματικά όπως σας παρουσιάστηκε για να έχετε όλη την εικόνα της πρόθεσής μου, τώρα που έχετε και τη δική μου απάντηση στα σχόλια που έχω δεχτεί. Μετά από αυτό που έγινε, το οποίο έφερε σε δύσκολη θέση όχι μόνο εμένα αλλά και την οικογένεια μου, πήρα ένα πολύ σοβαρό μάθημα. Να λέω αυτό που έχω στην καρδιά μου και την αλήθεια μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο»

Δείτε και το σχετικό βίντεο που ανέβασε ο Σάββας Πούμπουρας

Ας δούμε όμως πόσο ειλικρινής είναι η -περίπου- "συγνώμη" που ζήτησε ο Σάββας Πούμπουρας.

O γνωστός παρουσιαστής και life coach, μπορεί να φαίνεται πως ζητάει ειλικρινά συγνώμη, αλλά οι αντιφάσεις του και οι αναντιστοιχίες, δυστυχώς οδηγούν στο συμπέρασμα πως απλά κάνει διαχείριση κρίσης της δημόσιας εικόνας του, που επλήγη.
Είναι χαρακτηριστικό πως στις νέες δηλώσεις του αναφέρει ότι στο επίμαχο βίντεο αναφερόταν μόνο στους νέους που ψάχνουν για δουλειά. Κάτι που είναι αναληθές.

Σε χθεσινό του άρθρο ο αρχισυντάκτης του 2020mag.gr, Κωνσταντίνος Ταχτσίδης, αποδόμησε το σημερινό, απολογητικό βίντεο, πριν ακόμα αυτό βγει στον "αέρα" του instagram.

Aς δούμε μερικά σημεία σχετικά με το πόσο ο Σάββας Πούμπουρας αναφερόταν στο επίμαχο βίντεο, αποκλειστικά στους νέους ή όπως συγκεκριμένα δηλώνει σήμερα: «Αν δείτε όλο το βίντεο, θα καταλάβετε ότι συνομιλώ και αναφέρομαι σε παιδιά που μόλις τελειώνουν το σχολείο, τώρα, σε νέους 18 χρονών που χρειάζονται την εμπειρία για την μετέπειτα επαγγελματική τους εξέλιξη. Όμως σε καμιά περίπτωση δεν ήθελα να συσχετιστεί αυτό με εργασία χωρίς πληρωμή»

Ακολουθεί κομμάτι του χθεσινού άρθρου του Κωνσταντίνου Ταχτσίδη:

Είπες Σάββα:
«Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη προσφορά εργασίας, όποιος θέλει να βγάλει χρήματα για να στηρίξει την οικογένειά του ή να πάει τις διακοπές του ή να βγάλει το χαρτζιλίκι του, υπάρχει άφθονη εργασία».
Λίγο παρακάτω όμως, παρασύρεσαι, αυτοαναιρείσαι (σημαίνει: βγάζεις ψεύτη τον ίδιο σου τον εαυτό) και λες: «Κάποιος μου στέλνει μήνυμα και μου λέει "είμαι τρομαχτικά απελπισμένος, δεν έχω δουλειά για τους τελευταίους 4-5-6-7-8-10 μήνες, αυτός ο φίλος λοιπόν που έχει τόσο καιρό άνεργος, δεν είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να βρει εργασία (…Κανένας δεν είναι διατεθειμένος να κάνει ό,τι χρειάζεται. Και αυτό σημαίνει κάποιος να δουλέψει και δωρεάνΝα δουλέψει χωρίς μισθό σε μία εταιρεία (…) Και τελικά τι είναι προτιμότερο; Να κάθεσαι σπίτι και να περιμένεις ουρανοκατέβατα λεφτά ή αφού δεν κάνεις τίποτα, που δεν κάνεις, να πηγαίνεις να δουλεύεις κάπου και ας μην παίρνεις μία».

Σχόλιο:
Άκου, Σάββα. Η ζωή ενός άνεργου που παλεύει να ζήσει την οικογένειά του ή να επιβιώσει ο ίδιος (μετά από παρατεταμένη ειδικά ανεργία, όπως αναφέρεις στο παράδειγμά σου) δεν είναι φάρσα. Είναι μια τραγωδία, που είναι προφανές πως δεν έχεις ζήσει, παρόλα αυτά έχεις την άνεση να εξευτελίσεις. Κανείς δεν περιμένει «ουρανοκατέβατα λεφτά». Εκτός και αν εννοείς τα επιδόματα («που κάνουν τους φτωχούς τεμπέληδες», όπως λένε και μερικές ψυχές). Μην ανησυχείς Σάββα. Έχουν κοπεί πλέον αυτά.

Είπες Σάββα:
«Όλοι νομίζουν ότι θα τους εκμεταλλευτεί ο επαγγελματίας, ότι "α, με θέλουν για δωρεάν εργασία και μετά θα με ξεζουμίσουν". Μην κοιτάτε αυτό. Κοιτάτε τι θα αποκομίσετε από την τριβή με την εργασία, από τον κύκλο που θα διευρύνετε, από το να δείτε πως δουλεύει μια εταιρεία. Δηλαδή όλοι με τον τσακωμό και "θέλουνε να μας φάνε, και μας θέλουνε να μας εκμεταλλευτούν, δωρεάν εργασία...". Σώπα ρε μάγκες! Πήγαινε δες. Άμα σε θέλει να σε εκμεταλλευτεί, σήκω και φύγεΤι σ' έχει; αλυσοδεμένο;»

Σχόλιο:
Άκου, Σάββα. Η εργασία είναι δεν είναι κάποιου είδους προνόμιο ή give away στο insta. Είναι δικαίωμα, εδώ και 135 χρόνια περίπου. Εντάξει, δεν θέλω να σε κουράσω με γεγονότα του 1886, αλλά ξέρεις Σάββα, η κυβέρνηση της χώρας εδώ και ένα χρόνο, εν μέσω πανδημίας και την ώρα που τα μεσαία και χαμηλά στρώματα έχουν γονατίσει ψυχολογικά και οικονομικά, έχει ήδη καταργήσει εργασιακά κεκτημένα πολλών δεκαετιών. Οι νέοι, που κατηγόρησε ο πρωθυπουργός πως ευθύνονται για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, ζουν μια γκρίζα ζωή εδώ και πάνω από δέκα χρόνια. Έχουν βιώσει στο πετσί τους ακριβώς αυτά που κατέθεσες ως καινοτόμο πρόταση για την αγορά εργασίας. Οι μακροχρόνια άνεργοι, Σάββα, δεν υποφέρουν απο διαστροφή και βίτσιο, περιμένοντας, κοιτώντας το ταβάνι, αν τους έχει απομείνει και αυτό, «ουρανοκατέβατα λεφτά». Γι' αυτούς άλλωστε δεν υπάρχουν "λεφτόδεντρα".

Αυτά είπες Σάββα. Το ήθελες, το ένιωσες, το έκανες. Κανένας δεν σε παρεξήγησε. Υπερασπίσου τις απόψεις σου και μη σβήνεις βιντεάκια. Υπάρχει πολύς κόσμος εκεί έξω που συμφωνεί μαζί σου. Μη σε μπερδέψω τώρα με trickle down economics, αλλά έχεις κοινό. Εκμεταλλεύσου το. Και αυτοί το ίδιο κάνουν. Εκμεταλλεύονται.

 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ