Επικεφαλής της Pfizer: 3η δόση και εμβολιασμός κάθε χρόνο - Δεν συμφέρει να γίνει άρση πατεντών

Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών μίλησε ο -ελληνικής καταγωγής- διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά και αποκάλυψε πως όχι μόνο θα χρειαστεί και τρίτη δόση στα ήδη υπάρχοντα εμβόλια, αλλά έκανε και παρέμβαση για την περίφημη άρση των πατεντών των φαρμακοβιομηχανιών, λέγοντας πάνω-κάτω πως... δεν συμφέρει.

Επικεφαλής της Pfizer: 3η δόση και εμβολιασμός κάθε χρόνο - Δεν συμφέρει να γίνει άρση πατεντών

Ο επικεφαλής πολυεθνικής φαρμακευτικής Pfizer τόνισε πως προβλέπει ότι θα έχουμε και 3η δόση εμβολιασμού σε 8-12 μήνες από την δεύτερη, ενώ φάνηκε σίγουρος πως θα χρειάζεται και εμβολιασμός κάθε χρόνο, όπως ακριβώς με το εμβόλιο της γρίπηης, για παράδειγμα.

Αυτό που είχε επίσης ενδιαφέρον ήταν η τοποθέτησή του όσον αφορά στην άρση των πατεντών. Μια συζήτηση που έχει φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο μετά και την παρέμβαση του προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Αλμπέρ Μπουρλά δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης των προθέσεων της Pfizer και τάχθηκε κατά της άρσης των πατεντών για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού. 

Προσπάθησε μάλιστα να δικαιολογήσει αυτή την άρνηση, με μια τοποθέτηση χωρίς καμία λογικη βάση και χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία, λέγοντας απλά πως «ακόμα και αν ελευθερώναμε τις πατέντες, θα χρειαζόταν 2-3 χρόνια για τον οποιονδήποτε να στήσει την απαραίτητη υποδομή και αρκετά δισεκατομμύρια».

 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ