Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στην Γάζα κατεδάφισαν το κτήριο που στεγάζονται Al Jazeera και Associated Press (video)

Η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε σήμερα (15/05) το πολυόροφο κτίριο, όπου στεγάζονται το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Jazeera και το αμερικανικού πρακτορείο ειδήσεων Associated Press (AP) στην Γάζα.

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στην Γάζα κατεδάφισαν το κτήριο που στεγάζονται Al Jazeera και Associated Press (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου είχε ειδοποιηθεί από πριν σχετικά με έναν επικείμενο ισραηλινό βομβαρδισμό, ανέφερε δημοσιογράφος του Ρόιτερς και το κτίριο είχε εκκενωθεί. 

«Ισραηλινό πλήγμα κατέστρεψε το κτήριο, όπου στεγάζονται τα γραφεία του AP στην πόλη της Γάζας», έγραψε στο Twitter ο Τζον Γκάμπρελ, ένας δημοσιογράφος του AP.

«Βόμβες θα μπορούσαν να πέσουν στο γραφείο μας. Τρέξαμε στις σκάλες από τον 11ο όροφο και κοιτάζουμε τώρα το κτίριο από μακριά, προσευχόμενοι ο στρατός να ανακαλέσει την απόφασή του» έγραψε στο twitter, λίγο πριν από το χτύπημα της ισραηλινής αεροπορίας, ο Φαρές Άκραμ, ανταποκριτής του Associated Press στη Γάζα.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera επιβεβαίωσε στο Twitter ότι τα κεντρικά του βρίσκονταν στο κτίριο που χτυπήθηκε και αναμεταδίδει ακόμα ζωντανά εικόνες από το σημείο του βομβαρδισμού.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ