Ακυρώθηκαν εμβολιασμοί σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι με το μονοδοσικό Johnson & Johnson

Στο Μεσολόγγι και το Αγρίνιο σταματούν οι εμβολιασμοί με το μονοδοσικό Johnson & Johnson. Το ίδιο συνέβη και στην Κρήτη, αλλά σε πιο ασφαλές πλαίσιο από πλευράς κρουσμάτων.

Ακυρώθηκαν εμβολιασμοί σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι με το μονοδοσικό Johnson & Johnson

Μιλάμε δηλαδή για νοσοκομεία στα οποία ενώ είχαν ανοίξει εμβολιαστικές γραμμές, ενημερώθηκαν εγγράφως και ξαφνικά ότι οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson ολοκληρώνονται στις 19 Μαΐου. Για το επόμενο διάστημα το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν θα χορηγείται σε πολλά εμβολιαστικά κέντρα και νοσοκομεία (πολλά από αυτά με σοβαρό πρόβλημα κρουσμάτων) καθώς όσες παρτίδες αναμένει η χώρα μας θα κατευθυνθούν στα νησιά.

Η απόφαση του Υπουργείου Υγείας προέκυψε καθώς η εταιρεία μετακύλησε 67.000 δόσεις για τις 2 Ιουνίου, αντί για τα τέλη Μαΐου που ήταν προγραμματισμένο να παραδοθούν. Έτσι, η κυβέρνηση επέλεξε να κάνει έναν μικρό «επανακαθορισμό διαδρομής» στα εμβόλια που προορίζονταν για τις πολύπαθες περιοχές, ώστε να μπουν στο υποπρόγραμμα "Γαλάζια Ελευθερία" για τον εμβολιασμό των νησιωτών και των εργαζομένων στον τουρισμό.

Τοπικά Μέσα στην Αιτωλοακαρνανία, και την Κρήτη αναφέρουν πως ήδη υπάρχουν ακυρώσεις εμβολιασμών ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στην Αρκαδία. 

Σε δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε πως «από την εταιρεία Johnson & Johnson αναμέναμε 220.000 δόσεις. Θα παραδώσει 152.000 εντός του Μαΐου και μετακύλησε 67.000 δόσεις στις 2 Ιουνίου αντί το τέλος Μαΐου και περιμένουμε να επιβεβαιώσεις τις παραδόσεις του Ιουνίου».

Οι παραδόσεις του Ιουνίου ξεπερνούν τις 900.000, σύμφωνα με αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί η εταιρεία.

Εντύπωση προκαλούν οι ήπιες ανακοινώσεις των νοσοκομείων μετά την απόφαση να σταματήσουν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι, καθώς και οι δύο περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο». 

Συγκεκριμένα, τα νοσοκομεία των δύο πόλεων εξέδωσαν τις ακόλουθες ανακοινώσεις:

- «Από την Διοίκηση του Γ.Ν Αιτωλ/νίας – Ν.Μ. Μεσολογγίου “ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ” ανακοινώνεται ότι μετά από σχετική εντολή του Υπουργείου Υγείας από Τετάρτη 19/05/2021 αναστέλλονται οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο Johnson στο Νοσοκομείο μας μέχρι νεωτέρας».

- «Από την διοίκηση του νοσοκομείου Αγρινίου, γίνεται γνωστό ότι, κατόπιν εντολής του Υπουργείου Υγείας, αναστέλλονται από 19/5/2021 οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson στο Νοσοκομείο Αγρινίου μέχρι νεωτέρας».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ