Καπραβέλος: Ασθενείς έχουν πεθάνει περιμένοντας χειρουργεία που έχουν αναβληθεί λόγω πανδημίας (video)

Ασθενείς που περιμένουν στη λίστα για τα "παγωμένα" χειρουργεία και δεν έχουν την οικονομική άνεση να χειρουργηθούν στον ιδιωτικό τομέα, έχουν ήδη πεθάνει, ενω για κάποιους άλλους η πάθηση έχει γίνει ανεγχείρητη, αποκάλυψε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος.

Καπραβέλος: Ασθενείς έχουν πεθάνει περιμένοντας χειρουργεία που έχουν αναβληθεί λόγω πανδημίας (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο κ. Καπραβέλος σοκάρει με τις αποκαλύψεις του για τις "παράπλευρες απώλειες" της πανδημίας, που προφανώς οφείλονται στην κυβερνητική υπονόμευση της δημόσιας υγείας.

«Εμείς ακόμα στο νοσοκομείο, δεν μπορούμε να συνέλθουμε από το τρίτο κύμα. Σας ενημερώνω πως έχουμε 4.000 ασθενείς που περιμένουν σε λίστα αναμονής για άλλα χειρουργεία. Μερικοί από αυτούς έχουν (ήδη) πεθάνει κύριε Οικονόμου, ενώ σε κάποιους η πάθηση έχει γίνει ανεγχείρητη, κάποιοι βρήκαν το δρόμο στον ιδιωτικό τομέα και χειρουργήθηκαν και προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε την κανονικότητα. Ναι μεν έχουμε μια αποσυμφόρηση από την πανδημία, αλλά όμως τα προβλήματα βλέπετε, είναι πολύ μεγαλύτερα από ότι υπολογίζετε όλοι σας», δήλωσε ο Νίκος Καπραβέλος, συνεχίζοντας, «κύριε Οικονόμου να μην κρυβόμαστε, είμαστε μπροστά σε μία πανδημία που έφερε τα πάνω κάτω και φοβόμαστε μήπως το τέταρτο κύμα, που θα έρθει τέλη φθινοπώρου, αρχές χειμώνα, είναι χειρότερο από το τρίτο».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ