Συνέδριο Γονιμότητας με "σπόνσορες" την Εκκλησία, την κυβέρνηση και Ιδιωτικά Κέντρα - Ανοίγει η συζήτηση για το δικαίωμα στην άμβλωση

Υπο την "αιγίδα" της Προέδρου της Δημοκρατίας και με "σπόνσορες" την Εκκλησία, την κυβέρνηση, ιδιωτικά κέντρα γονιμότητας και με lifestyle σελέμπριτις, όπως ο Ντάνος από το Survivor και η Σταματίνα Τσιμτσιλή, ανακοινώθηκε το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας & Αναπαραγωγικής Αυτονομίας που θα λάβει χώρα 2-4 Ιουλίου, 2021, στα Ιωάννινα. 

Συνέδριο Γονιμότητας με
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ενώ με μια πρώτη ματιά, το συνέδριο δίνει την εντύπωση ακόμα μίας εκδήλωσης βγαλμένης από την αισθητική της δεκαετίας του '60, τα πράγματα είναι δυστυχώς ακόμα πιο σοβαρά καθώς τα κείμενα της ιστοσελίδας του συνεδρίου δεν αφήνουν περιθώρια για αμφισβήτηση.
Πρόκειται ξεκάθαρα για "άνοιγμα της συζήτησης" σχετικά με την αυτοδιάθεση του σώματος, το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση και φυσική συνέχεια του νομοσχεδίου Τσιάρα περί συνεπιμέλειας. Μετά τους "Ενεργούς Μπαμπάδες" ήρθε η ώρα για τους "Ενεργούς Παπάδες".

«Φέτος, επετειακή χρονιά για τη χώρα μας, 200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση είμαστε πλέον σε θέση να χαράξουμε υπεύθυνα το μέλλον μας και να αφήσουμε το δικό μας αποτύπωμα στην αντιμετώπιση της μάστιγας της υπογεννητικότητας που απειλεί με αφανισμό το έθνος μας. Οι πράξεις μας θα αξιολογηθούν από τον ιστορικό του μέλλοντος αλλά και από την κοινωνία του σήμερα», αναφέρει χαρακτηριστικά η επίσημη πρόσκληση του συνεδρίου, δίνοντας το στίγμα της στόχευσης της εκδήλωσης.

Και όμως τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα παρακάτω.

Το κείμενο των διοργανωτών φροντίζει επιδέξια να αποκλείσει από το συνέδριο τους «απογοητευμένους φυγάδες», δηλαδή τις γυναίκες (και τους άνδρες που τις υποστηρίζουν) που έχουν επιλέξει ή είναι υπέρ της επιλογής διακοπή της κύησης, ως αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ελεύθερου ανθρώπου.

«Θα αναδειχθεί στις επιστημονικές διαλέξεις και συζητήσεις, η ανάγκη της επαγρύπνησης από την νεότητα, ακόμα και τη εφηβεία, για την προάσπιση της γονιμότητάς τους με τον σωστό οικογενειακό προγραμματισμό και με την επαναφορά του προτύπου δημιουργίας «πυρηνικής» οικογένειας ενωρίς, παράλληλα με την υλοποίηση των επαγγελματικών προσδοκιών, με την κατάκτηση της επιστημονικής καταξίωσης και αναγνώρισης, με τις δυσκολίες της ζωής, οικονομικές και κοινωνικές, και με τις ιδιαιτερότητες του κάθε ελεύθερου ανθρώπου που τον διαμορφώνουν ως ξεχωριστό μαχητή στην κοινωνία μας, όχι όμως μόνο του και απογοητευμένο φυγά για τις επιλογές του, ειδικά όταν είναι πια πολύ αργά (...) Προσδοκούμε η Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή να γίνει εργαλείο θεραπείας όσων νοσούν από την υπογονιμότητα και όχι όλων εκείνων που έφτασαν στην υπογονιμότητα από παράπλευρους δρόμους των επιλογών τους», υπογραμμίζει το κείμενο της πρόσκλησης.

Η -βγαλμένη από ελληνική ταινία της επταετίας- αναφορά στην «επαναφορά του προτύπου δημιουργίας "πυρηνικής" οικογένειας», φροντίζει να αποκλείσει και άλλους "ανεπιθύμητους" από το συνέδριο και τα "αποτελέσματά" του.

Πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται. Ή μήπως γίνεται;

«Όραμά μας, όλων εκείνων που υπηρετούμε την ανθρώπινη αναπαραγωγή είναι να μιλάμε για υπογονιμότητα ΜΟΝΟ σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν αδιασάλευτοι ιατρικοί λόγοι».

Και πως να γινόταν αλλιώς, όταν πλέον η ταύτιση κυβέρνησης και εκκλησίας στο δημόσιο λόγο, είναι πλήρης.
Ακόμα βέβαια και αυτό, οι διοργανωτές φροντίζουν να το αποσαφηνίσουν με μια αναφορά ντροπή στην πρόοδο και την επιστήμη, καθώς η πρόσκληση αναφέρει πως στο συνέδριο θα ενημερωθούμε «ακούγοντας επιστήμονες και πανεπιστημιακούς δασκάλους από το νομικό, δημοσιογραφικό και πολιτειακό σύστημα της χώρας μας, αλλά κι εκπροσώπους της Εκκλησίας μας, πεφωτισμένους Ιεράρχες»

Υπο την «αιγίδα» της ΠτΔ, με ιδιωτικά κέντρα γονιμότητας, σελεμπριτις και κυρίως άνδρες οι ομιλίες

Μετά την εμβληματική φωτογραφία στον φράχτη του Έβρου, το εν λόγω συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί υπο την αιγίδα της ΠτΔ (και πολλών άλλων φορέων), αποτελεί άλλο ένα "μαύρο" ορόσημο και προσβολή για το παρελθόν της Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Μια ματιά στον κατάλογο των ομιλητών του συνεδρίου αρκεί για να γίνει σαφής ο στόχος του συνεδρίου, ενώ είναι τουλάχιστον προσβλητικό η συντριπτική πλειοψηφία να αποτελείται από άνδρες.

Σημαντικό είναι επίσης να αναφέρουμε την ισχυρή αντιπροσώπευση μεγάλων "Ιδιωτικών Κέντρων Γονιμότητας" στις ομιλίες και στις εκδηλώσεις. Για ευνόητους λόγους

Ενδεικτικά βλέπουμε πως στο συνέδριο θα παρέμβουν οι:

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Ιερώνυμος
- Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος
Αθανάσιος Παππάς (Ιατρός - Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ Αθηνών)
Κώστας Πάντος (Γυναικολόγος - Επιστημονικός Διευθυντής Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ Αθηνών)
Νικόλαος Μπαθρέλλος (Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ Αθηνών)
Αθανάσιος Διαμαντόπουλος (Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ Αθηνών)
Χάρης Δαμάσκος (Πρόεδρος «Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.», Διευθυντής Ανάπτυξης Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ Αθηνών)
Αστέρης Κοραντζής (Μαιευτήρας Γυναικολόγος, ΙΑΣΩ)
Κωνσταντίνα Κατσούλα (Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Πρόεδρος Δ.Σ. Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής ΙΟΝΙΑ)
Παναγιώτης Γαλάνης (Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική ΙΟΝΙΑ)
Εμμανουήλ Καναβάκης (Διευθυντής Genesis Genoma Lab)
Μάξιμος Παπαγιάννης - Μητροπολίτης Ιωαννίνων
Θάνος Πλεύρης (Βουλευτής ΝΔ)
Άδωνις Γεωργιάδης (Βουλευτής ΝΔ)
Μάκης Βορίδης (Βουλευτής ΝΔ)
Κώστας Τσιάρας (Υπουργός Δικαιοσύνης)
Γιώργος Πατούλης (Πρόεδρος ΙΣΑ, Περιφερειάρχης Αττικής)
Ιερόθεος Βλάχος (Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου)
Χάρης Θεοχάρης (υπουργός Τουρισμού)
Δημήτρης Καμπουράκης (Δημοσιογράφος ΣΚΑΪ)
Μπάμπης Παπαδημητρίου (Δημοσιογράφος – ΣΚΑΪ, Βουλευτής Ελληνικού Κοινοβουλίου)
Λουίζα Κροντήρη (Δημοσιογράφος ΣΚΑΪ)
Ιωάννα Φωτιάδη (Δημοσιογράφος – ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
Αθανάσιος Μαρτίνος (Διοικητής Αγίου Όρους)
Σταματίνα Τσιμτσιλή (Δημοσιογράφος – Παρουσιάστρια)
Κωνσταντίνος Τασούλας (Προέδρος Ελληνικού Κοινοβουλίου)
Θεόδωρος Κυριακού (Πρόεδρος ΑΝΤ1 TV)
Βασίλης Κοντοζαμάνης (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας)
Ιερώνυμος Νικολόπουλος - Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου
Βίκυ Μπαφατάκη (Επικοινωνιολόγος)
Δημήτριος Μαύρος (Διευθυντής Εταιρείας Δημοσκοπήσεων MRB)
Δημήτρης Μάρκος (Διαφημιστής)
Γεώργιος Λιναρδάτος (Διευθυντής Εκπαιδευτηρίων «Αυγουλέα»)
Ράνια Κωστάκη (Δημοσιογράφος)
Άνθιμος Κουκουρίδης - Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως
Λία Κοντοπούλου (Δημοσιογράφος – Δικαστική Συντάκτης ΑΝΤ1 TV)
π. Επιφάνιος Καραγεώργου (Πρωτοσύγκελος Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας)
Βίκυ Καρατζαφέρη (Επικοινωνιολόγος – Senior Health editor Alpha 9,89)
Γεώργιος Αγγελόπουλος (Επιχειρηματίας, Πρόεδρος “Φύλακας Άγγελος”)
Κώστας Αγοραστός (Περιφερειάρχης Θεσσαλίας)

Βίντεο στήριξης του σκοπού του Συνεδρίου, που θα προβληθούν στις εκδηλώσεις, έχουν ετοιμάσει πολλοί σελέμπριτις του ελληνικού lifestyle και δημοσιογράφοι.

Μεταξύ άλλων, θα παρέμβουν οι:

Σταματίνα Τσιμτσιλή, Γρηγόρης Αρναούτογλου, Σπύρος Μπιμπίλας, Γιώργος Τσαλίκης, Μαρία Αναστασοπούλου, Δημήτρης Οικονόμου, Κατερίνα Παναγοπούλου, Ντόρα Κουτροκόη, Πάνος Κιάμος, Χρήστος Φερεντίνος, Πέγκυ Ζήνα, Γιώργος Αγγελόπουλος (Ντάνος), Γιώργος Παπαδάκης, Μαρία Κορινθίου και άλλοι. 

Φυσικά, όπως και στη δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου για την συνεπιμέλεια, καμία ανεξάρτητη οργάνωση για τα δικαιώματα των γυναικών δεν κλήθηκε να παρέμβει.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ