Έχετε ακούσει προσεχτικά τους στίχους γνωστών ελληνικών τραγουδιών; Η Ηλέκτρα τους πρόσεξε και αναλύει (video)

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι σημαίνουν οι στίχοι από πολλά γνωστά τραγούδια, που όλοι τραγουδάμε αλλά δεν δίνουμε και πολύ σημασία ακόμα και σε προφανείς -πολλές φορές- ακραίες καταστασεις που περιγράφουν; Η Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου λοιπόν, το έκανε στο κανάλι της στο TikTok (yourfeminist_aunt).

Έχετε ακούσει προσεχτικά τους στίχους γνωστών ελληνικών τραγουδιών; Η Ηλέκτρα τους πρόσεξε και αναλύει (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Η ιδέα γεννήθηκε βλέποντας το κανάλι της καταπληκτικής Mackenzie Barmen, η οποία “εξηγεί” στον εαυτό της το τι ακριβώς σημαίνουν τα τραγούδια που τραγουδάει. Σκέφτηκα πως και εμείς έχουμε πολλά τέτοια τραγούδια τα οποία χρονολογούνται από δημοτικά ποιήματα χαμένα στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, μέχρι και τα πιο σύγχρονα. Κρυφά μηνύματα σε τραγούδια που γράφτηκαν επί Χούντας, τραγικές ιστορίες πίσω από τους στίχους παραδοσιακών τραγουδιών, ακόμα και στίχοι που δεν χρειάζονται ανάλυση, αλλά δεν δίναμε ποτέ σημασία στην τραγικότητα τους», μας εξηγεί η Ηλέκτρα, που εξηγεί συνεχίζοντας πως «έτσι γεννήθηκε η ελληνική εκδοχή του concept, η #μακενζιαποταλιντλ, που είναι σαν μια μίνι σειρά που ανεβάζω στο κανάλι μου στο tik tok, μεταξύ άλλων. Ήδη από το πρώτο βιντεάκι, η ανταπόκριση ήταν θετική και μάλιστα τα σχόλια είναι γεμάτα προτάσεις. Όποτε η ιδέα ήρθε για να μείνει και ετοιμαζόμαστε για φουλ βουτιά στο ελληνικό φολκλορ και όχι μόνο!».

Μενούσης - Δημοτικό Ηπείρου

Ο Μενούσης έμαθε από τον Ρασούλ Αγά ότι η γυναίκα του ήταν στη βρύση μόνη, απόδειξη ότι ο Ρασούλ Αγάς ήξερε τι φορούσε. Πάνω στο μεθύσι του την σκότωσε και το επόμενο πρωί έκλαιγε.

@yourfeminist_aunt

Απάντηση στο @lianarosebudtwo Ο Μενούσης. Original concept : @mackenziebarmen ##μακενζιαποταλιντλ ##femicide

♬ πρωτότυπος ήχος - yourfeminist_aunt

Μαλάματένια Λόγια - Μάνος Ελευθερίου

Το ποίημα του Ελευθερίου που γράφτηκε - και λογοκρίθηκε- στην Επταετία και έχει μέσα πολλές αναφορές στην λογοκρισία της Χούντας, στα μαρτύρια της Χούντας αλλά και των ναζιστών, και τον Σεφέρη, τον ποιητή που λίγο θαυμάζει λίγο κρίνει - με το γάντι- αλλά κυρίως θρηνεί για το ποιος θα τον αντικαταστήσει και ποιός θα μάθει στη νέα γενιά “την αλήθεια”, μια εποχή που την έκρυβαν.

@yourfeminist_aunt

Μαλαματένια Λόγια part 1 ##μακενζιαποταλιντλ original concept: @mackenziebarmen

♬ πρωτότυπος ήχος - yourfeminist_aunt

Βασιλική - Νίκος Ζιωγαλάς

Σύγχρονο τραγούδι από παραδοσιακό ποίημα, όλοι “ακούμε” ότι η Βασιλική πήρε το φαρμάκι γιατί αγάπησε το Σέργιο (και πιθανώς την εξέθεσε).
Η κοπέλα αυτοκτόνησε και εμείς σηκωνόμαστε και το χορεύουμε με κέφι σε κάθε πανυγήρι!

Μια Μαύρη Φόρντ - Μάνος Χατζιδάκης

Σε μια εποχή που οι κοπέλες παντρεύονταν μικρές, μια μάυρη Φορντ μπήκε σε μια πλατεία και πήρε μια 13χρονη, πέρασαν ένα βράδυ μαγικό, έχασε η κοπέλα “κάτι που είχε φυλαχτό” αλλά όλα καλά, μετά από λίγα χρόνια η Φόρντ ξαναήρθε στην πλατεία , η κοπέλα μεγάλη πλέον, και ξεκίνησε καινούργια ιστορία!

@yourfeminist_aunt

Απάντηση στο @georges621 Μία Μαύρη Φορντ. Original concept : @mackenziebarmen ##μακενζιαποταλιντλ

♬ πρωτότυπος ήχος - yourfeminist_aunt
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ