Πλατεία Βικτωρίας: "Πάρτι" προσηλυτισμού και εμπόριο ελπίδας σε απεγνωσμένους πρόσφυγες και μετανάστες (video)

«Yo Yo! Σήμερα  θα κάνουμε μια προσευχή. Ετσι αρχίζει το ένα βίντεο». Ένα βίντεο με 17χρονα από τη Γερμανία, μέλη της θρησκευτικής οργάνωσης "Herzwerk" που ήρθαν στην Αθήνα για να προσευχηθούν, για τους Αφγανούς, για τις πόρνες, για τους τοξικομανείς, τους τουρίστες και το Δυτικό Κόσμο.

Πλατεία Βικτωρίας:

Εξυπακούεται πως όπως όλες οι θρησκευτικές οργανώσεις πέρασαν ώρες με τους πρόσφυγες και τους μίλησαν για τη χάρη του Θεού, του δικού τους Θεού που είναι σαφώς καλύτερος από τον άλλον και που να μωρέ θα τους κάνει και πιο εύκολη τη ζωή στη Βόρεια Ευρώπη. Διότι όπως όλοι ξέρουμε ο Θεός είναι μεγάλος, αλλά όχι ο δικός σου, ο δικός μου και εντάξει πλέον δε μπορούμε να στείλουμε ιεραποστολές και να σας προσηλυτίζουμε με το ζόρι, τώρα το κάνουμε πολιτισμένα.

Τύπου ερχόμαστε στην πλατεία Βικτωρίας, με κιθάρες και κιμωλίες και μπαλόνια και τραγουδάμε για τη xάρη του Jesus στα γερμανικά και φυσικά σιγά μην καταλάβουν οι παροικούντες την πλατεία Βικτωρίας χριστό, αλλά οκ τα παιδάκια χαίρονται και παίζουν και τραγουδάνε. Εμείς, οι αναγεννημένοι Χριστιανοί έχουμε, όπως αναφέρουμε στο video ένα πολύ cool πρόγραμμα για τα παιδιά που θα τους μεταδώσει τη χαρά του Θεού. Χαλί στην εκφώνηση το άσμα «Ο Ιησούς είναι ωραίος». Είναι πολύ cool να είμαστε σε μια ξένη χώρα με παιδιά που μιλάνε άλλη γλώσσα, το πράγμα "δουλεύει".

Ζωγραφίζουμε λουλούδια στα παιδιά (στα πλακάκια της πλατείας Βικτωρίας. Ναι της πλατείας που ο Δήμος Αθηναίων ξήλωσε τα παγκάκια για να μην κοιμούνται αυτά τα παιδιά) και είναι ενθουσιασμένα και γουστάρουμε όλοι.

Ποιές είναι οι εντυπώσεις σας; Οι εντυπώσεις μας είναι ότι όλοι είναι τόσο χαρούμενοι και τα παιδιά ειδικά είναι πάρα πολύ χαρούμενα, φτιάχνουμε μια σχέση μαζί τους.
Τα παιδιά που μένουν σε γιαπιά με στοιβαγμένες 3 και 4 οικογένειες μαζί, ή σε χρέπια διαμερίσματα που γνήσιοι πατριώτες νοικιάζουν έναντι αδρής αμοιβής και τα οποία δεν έχουν καν νερό και ρεύμα. Είναι τόσο διαδεδομένη η πρακτική, που στην πλατεία έχει νοικιαστεί από grassroot οργάνωση υπόγειο για να μπορούν αυτά τα πάρα πολύ χαρούμενα παιδιά να κάνουν ένα ζεστό μπάνιο και οι μανάδες τους να πάρουν πάνες για τα μωρά. Είναι αυτά τα πολύ χαρούμενα παιδιά που τρώνε από συσσίτια, που πιθανότατα δεν θα μπορέσουν να πάνε σχολείο, αλλά τι να τα κάνεις όλα αυτά όταν έχεις της χαρά του Θεού;

«Σήμερα θα κάνουμε διαφορετικές διαδρομές μέχρι τη Βουλή και θα προσευχηθούμε ο καθένας για διαφορετική ομάδα». Και αυτό έκαναν. Οπότε στη συνέχεια πληροφορούμαστε ότι προσεύχονται για τους μετανάστες, τις ιερόδουλες, τους τοξικομανείς, τους τουρίστες και την πλούσια Δύση και περνάνε πολύ ωραία γιατί πορεύονται με τον Ιησού και δοκιμάζουν και τη δύναμη της προσευχής.

Ειδικά η νεαρά που προσεύχεται για τους τουρίστες και για όλους τους ανθρώπους που κάνουν εδώ διακοπές, αλλά και για την πλούσια αυτή περιοχή (έξω από το Σύνταγμα) θα πρέπει να γνωριστεί με τον υπουργό Θεοχάρη, μπας και του βγει η σεζόν.

Μετά όταν ήρθε η σειρά των τοξικομανών ο φέρελπις νέος είχε «μια φοβερή συνάντηση με έναν τοξικομανή και συζήτησε μαζί του» και μετά στα καπάκια προσευχήθηκε για αυτόν κι όπως λέει ήταν πολύ καλά, ήταν γαμάτα!

Η βάφτιση. Ναι, ναι η βάφτιση. Πολύ καλά διαβάζετε (και βλέπετε). 

Μετά από 2 λειτουργίες στο μπαλκόνι, τα μικρά αναβαπτισμένα χριστιανόπουλα θα πάνε στην παραλία γιατί είναι η μέρα που θα βαφτίσουν τον Τ.  κι αυτό είναι mega mega cool γιατί όταν θα βουτήξει στη θάλασσα και θα ξαναβγεί θα είναι στο δρόμο του Θεού. Είναι προφανές ότι κάτι έχουν καταλάβει λάθος για τα μακροβούτια αλλά οκ. Kαι ο Τ. Βουτάει και επιβεβαιώνει ότι ανήκει στο Χριστό και ότι το Herzwerg (Έργο της Καρδιάς - ο τίτλος της οργάνωσης) είναι μια πολύ ιδιαίτερη εμπειρία. Και μετά τρώνε λουκάνικα και παίζουν πάλη στην άμμο και είναι όλοι mega mega χαρούμενοι και τι κρίμα φεύγουν, αλλά προφανώς θα ξανάρθουν άλλα γκρουπ γιατί τα στέλνει ο Θεός που είναι μεγάλος και μας αγαπάει. Πάνω κάτω αυτό καταλάβαμε.

Οι "Αναγεννημένοι Χριστιανοί" θεωρούν ότι έχουν μια προσωπική σχέση με τον Ιησού (your own personal Jesus αλλά στο πιο ξενέρωτο) και όπως άλλες θρησκευτικές οργανώσεις είτε με μικρές αποστολές, είτε με απολύτως στοχευμένες, επισκέπτονται προσφυγικά camp και υπόσχονται τη σωτηρία.

Σε ποιούς; Σε εγκλωβισμένους και απελπισμένους  πρόσφυγες που θα πιστέψουν οτιδήποτε θα τους βγάλει από το ζόφο που βιώνουν.

Και πριν πείτε ότι "η δική μας εκκλησία δεν κάνει τέτοια πράγματα", ένα απλό google search "ΜΚΟ Εκκλησία για τους πρόσφυγες" θα σας ανοίξει έναν νέο κόσμο.

Η Εκκλησία της Ελλάδας έχει εμπλακεί στο προσφυγικό από πολύ νωρίς και το 2019 σε συνάντηση με τον ΧρυσοχοΪδη εξασφάλισε ότι θα συνεισφέρει με τις δομές της στην αντιμετώπιση του προσφυγικού. Επαναλαμβάνω με τον Χρυσοχοϊδη. Και φυσικά το ζητούμενο ήταν οι ασυνόδευτοι ανήλικοι και οικογένειες.

Και τα προγράμματα να ελέγχονται πλήρως από την Εκκλησία, χωρίς την εμπλοκή κανενός άλλου. Βλέπε τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ