Θερμοκρασίες ρεκόρ στον Καναδά - Σοκαρισμένοι οι μετεωρολόγοι (video)

Τους 48 βαθμούς Κελσίου έφτασε το θερμόμετρο σε περιοχή του Καναδά, σπάζοντας το ρεκόρ όλων των εποχών για την χώρα και προκαλώντας σοκ στους μετεωρολόγους. Ασυνήθιστα ρεκόρ έσπασαν και οι θερμοκρασιες στις Βορειοδυτικές ΗΠΑ.

Θερμοκρασίες ρεκόρ στον Καναδά - Σοκαρισμένοι οι μετεωρολόγοι (video)

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το γράφω. Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα καταρρίπτεται στον Καναδα το εθνικό ρεκόρ θερμότητας όλων των εποχών. Πριν από χθες, δεν είχε καταγραφεί ποτέ μεγαλύτερη από 45°C. Όσον αφορά την κλιματολογία, αυτό είναι πολύ συγκλονιστικό», έγραψε σοκαρισμένος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, o καναδός μετεωρολόγος, Scott Duncan, όταν η θερμοκρασία στο Lytton του Καναδά κατέγραψε 47,9°C στις 28 Ιουνίου.

 

Χθες, ο Scott Duncan έγραψε, επίσης στο Twitter, πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η θερμοκρασία να "αγγίξει" τους 50 βαθμούς κελσίου.

Θερμοκρασίες που σπάνε τα ρεκόρ όλων των εποχών παρατηρήθηκαν επίσης την τελευταία εβδομάδα και στις Βορειοδυτικές ΗΠΑ, γεγονός που προκαλεί μεγάλες ανησυχίες στους επιστήμονες όσον αφορά στην κλιματική αλλαγή του πλανήτη.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.