Θερμοκρασίες ρεκόρ στον Καναδά - Σοκαρισμένοι οι μετεωρολόγοι (video)

Τους 48 βαθμούς Κελσίου έφτασε το θερμόμετρο σε περιοχή του Καναδά, σπάζοντας το ρεκόρ όλων των εποχών για την χώρα και προκαλώντας σοκ στους μετεωρολόγους. Ασυνήθιστα ρεκόρ έσπασαν και οι θερμοκρασιες στις Βορειοδυτικές ΗΠΑ.

Θερμοκρασίες ρεκόρ στον Καναδά - Σοκαρισμένοι οι μετεωρολόγοι (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το γράφω. Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα καταρρίπτεται στον Καναδα το εθνικό ρεκόρ θερμότητας όλων των εποχών. Πριν από χθες, δεν είχε καταγραφεί ποτέ μεγαλύτερη από 45°C. Όσον αφορά την κλιματολογία, αυτό είναι πολύ συγκλονιστικό», έγραψε σοκαρισμένος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, o καναδός μετεωρολόγος, Scott Duncan, όταν η θερμοκρασία στο Lytton του Καναδά κατέγραψε 47,9°C στις 28 Ιουνίου.

 

Χθες, ο Scott Duncan έγραψε, επίσης στο Twitter, πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η θερμοκρασία να "αγγίξει" τους 50 βαθμούς κελσίου.

Θερμοκρασίες που σπάνε τα ρεκόρ όλων των εποχών παρατηρήθηκαν επίσης την τελευταία εβδομάδα και στις Βορειοδυτικές ΗΠΑ, γεγονός που προκαλεί μεγάλες ανησυχίες στους επιστήμονες όσον αφορά στην κλιματική αλλαγή του πλανήτη.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ