Κουτσόπουλος για τα μέτρα στην εστίαση: «Μπορεί να δημιουργηθεί κοινωνικός αυτοματισμός»

«Δεν μπορεί να χωριστεί ένα εστιατόριο σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους καθώς υπάρχει μια λεπτή γραμμή που μπορεί να δημιουργήσει κοινωνικό αυτοματισμό», δήλωσε μεταξύ άλλων για τα μέτρα της κυβέρνησης για την εστίαση, ο γνωστός σεφ, Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

Κουτσόπουλος για τα μέτρα στην εστίαση: «Μπορεί να δημιουργηθεί κοινωνικός αυτοματισμός»

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για τα κυβερνητικά μέτρα, υποστηρίζοντας επίσης πως όσοι διστάζουν να κάνουν το  εμβόλιο δεν είναι απαραίτητα και αρνητές του κορονοϊού, ενώ δήλωσε πως τα μέτρα θα έπρεπε να εστιάζουν στα κίνητρα και όχι στην καταστολή και τα τιμωρητικά πρόστιμα στους πολίτες.

«Δεν ξέρουμε πως θα λειτουργήσουν τα μέτρα, αυτό που συμβαίνει είναι από μόνο του περίεργο. Το πλαίσιο είναι ακόμα θολό, δεν έχουμε όλα τα δεδομένα (...) δεν μπορεί να χωριστεί ένα εστιατόριο σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους καθώς υπάρχει μια λεπτή γραμμή που μπορεί να δημιουργήσει κοινωνικό αυτοματισμό», δήλωσε ο γνωστός σεφ, λέγοντας στη συνέχεια: «Δεν νομίζω ότι μπορώ να έχω έξω ανεμβολίαστους και μέσα εμβολιασμένους. Όσοι δεν πάνε να κάνουν το εμβόλιο δεν πρέπει να τους κατατάσσουμε στους αρνητές, μπορεί να έχουν δικαιολογημένες επιφυλάξεις και να χρειάζονται περισσότερες απαντήσεις μακριά από τις συζητήσεις καφενειακού τύπου».

«Οι καταστηματάρχες δεν μπορούν να καλούν την αστυνομία για τους ανεμβολίαστους (...) Πρέπει να πείσουμε τον κόσμο με καμπάνιες ενημέρωσης, όχι με πρόστιμα. Πρέπει να ποντάρουμε στην ενημέρωση γιατί υπάρχει η απειλή από τον Σεπτέμβριο να μπούμε πάλι σε περιπέτειες», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.