Ποιος να το περίμενε - "Καλπάζει" η μετάδοση κορονοϊού σε Μύκονο, Πάρο, Ρέθυμνο, Ίο, Ηράκλειο και Σαντορίνη

Την ώρα που χθες ο Χάρης Θεοχάρης προσπαθούσε να πείσει με αριθμητικές αλχημείες, πως ο τουρισμός δεν ευθύνεται για την αύξηση κρουσμάτων, σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενημέρωσε πως στα πιο δημοφιλή νησιά της χώρας, γίνεται... του κορωνοϊού. Όπως γίνεται κατανοητό, πάλι οι νέοι στην Ελλάδα θα την πληρώσουν και φέτος τη ζημιά. Αν και αυτή η κυβέρνηση δεν έχει πρόβλημα να δημιουργεί συνεχώς "ενόχους".

Ποιος να το περίμενε -
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, οι περιφερειακές ενότητες Μυκόνου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου καθώς και οι δήμοι Ιητών, Θήρας και Πάρου έχουν κατηγοριοποιηθεί σε «πορτοκαλί» επίπεδο αυξημένης επιτήρησης, με υψηλότατο επιδημιολογικό φορτίο. 

Στη Μύκονο ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων έχει τετραπλασιαστεί σε μια εβδομάδα από 77 στις 7 Ιουλίου σε 318 χθες. Ενώ στο Ρέθυμνο έχει διπλασιαστεί, με 782 ενεργά κρούσματα από 384 στις 7 Ιουλίου. Στο Ηράκλειο έχει σχεδόν τριπλασιαστεί, με 878 κρούσματα από 310 στις 7 Ιουλίου. Την τελευταία εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα έχουν πενταπλασιαστεί στην Ίο, 55 από 9, υπερδιπλασιαστεί στη Σαντορίνη 56 από 24 και επταπλασιαστεί στην Πάρο, σε 72 από 9 στις 7 Ιουλίου. 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ