Η Ελλάδα έχει και επισήμως το πιο αργό (και ακριβό) ίντερνετ στην Ευρώπη

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το 

Η Ελλάδα έχει και επισήμως το πιο αργό (και ακριβό) ίντερνετ στην Ευρώπη

Τον πιο αργό μέσο όρο "dowloading" μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ε.Ε. έχει η Ελλάδα, χωρίς αυτό μάλιστα να αντανακλάται και στις τιμές και τις υπηρεσίες που πληρώνουν οι καταναλωτές στους παρόχους, οι οποίες είναι αναλογικά στα όρια της "κλοπής".

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αφιερώσει το 20% του μπάτζετ της στον ψηφιακό τομέα, ώστε τα κράτη μέλη να βελτιώσουν σημαντικά τις υποδομές τους για την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών. Δυστυχώς η Ελλάδα όχι μόνο απέχει αρκετά από τις ανεπτυγμένες, σε αυτό το κομμάτι, χώρες της ΕΕ, αλλά βρίσκεται στην τελευταία θέση καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία είναι ουραγός, με μεγάλη διαφορά από τον προτελευταίο στον μέσο όρο του downloading μεταξύ των 27 μελών.

Πιο συγκεκριμένα, το μέσο downloading στην Ελλάδα αντιστοιχεί σε 29 Mbps, ενώ η Κύπρος, που βρίσκεται στην προτελευταία θέση, καταγράφει μέσο όρο downloading 35 Mbps. 

Η διαφορά της χώρας μας από τους κορυφαίους της σχετικής λίστας, είναι χαώδης.

Αρκεί να αναφέρουμε πως οι χρήστες στην Δανία που βρίσκεται στην πρώτη θέση, ο μέσος όρος downloading είναι στα 140 Mbps. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Γαλλία με μέσο downloading στα 131 Mbps, ενώ οι σημαντικές επενδύσεις που έχουν κάνει οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, φαίνεται πως έχουν αποδώσει καρπούς, καθώς η Ισπανία είναι στην τρίτη θέση (126 Mbps) και η Πορτογαλία (!) είναι 10η (109 Mbps).

Και οι 27 χώρες της Ένωσης, με την Ελλάδα προφανώς να υπολείπεται, κάλυψαν τις προσδοκίες για ψηφιακή "κατανάλωση" που δημιούργησε το 2020 η πανδημία και φρόντισαν να βελτιώσουν τις υποδομές τους, ώστε να παρουσιάσουν ψηλότερο μέσο downloading το τέταρτο τρίμηνο της περσινής χρονιάς σε σύγκριση με το πρώτο.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ