Συγκλονιστική μαρτυρία: «Αντί να γιορτάζω τα γενέθλια του παιδιού μου, κλαίω» - «Ένα αεροπλάνο, ένα ελικόπτερο και θα είχε σωθεί όλη η περιοχή» (video)

Συγκλονιστικές είναι οι ανθρώπινες ιστορίες που εκτιλίσσονται στα μαρτυρικά χωριά της Εύβοιας, που αφέθηκε κυριολεκτικά στην τύχη της. Πολλοί κάτοικοι μένουν να σώσουν τις περιουσίες τους, αβοήθητοι από την πολιτεία.

Συγκλονιστική μαρτυρία: «Αντί να γιορτάζω τα γενέθλια του παιδιού μου, κλαίω» - «Ένα αεροπλάνο, ένα ελικόπτερο και θα είχε σωθεί όλη η περιοχή» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Από το πρωί εκλιπαρούσαμε να έρθει ένα ελικόπτερο, ένα αεροπλάνο, να κάνει μία δύο ρίψεις. Η φωτιά στο σημείο που ήταν το πρωί ήταν έρπουσα, ήταν πολύ εύκολο να σβήσει, όχι όμως για πεζοπόρα τμήματα. Θα μπορούσαμε να τη σβήσουμε με τα χέρια μας αλλά ήταν σε χαράδρα. την βλέπαμε και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα», είπε τρέμοντας, η κ. Γιάννα, κάτοικος της περιοχής.

«Τώρα είναι πάρα πολύ αργά. τώρα είναι απέναντι και έρχεται και εμείς απλά καθόμαστε και την περιμένουμε. Ένα αεροπλάνο, ένα ελικόπτερο θα έσωζε την κατάσταση. Θα είχε σωθεί όλη αυτή η περιοχή. 4 ημέρες που λέμε "τωρα θα 'ρθει" και έχουμε φτάσει στο σημείο να λέμε έλα επιτέλους να τελειώσει. Μας είπαν ότι έχει πολύ καπνό και δεν μπορούσε να πετάξει το αεροπλάνο. Πριν λίγο όμως πέταξαν δύο Έρικσον και σας πληροφορώ πως την ωρα που πετάξανε ήταν πιο πυκνοί οι καπνοί», υπογράμμισε, αναδεικνύοντας τις ευθύνες του κρατικού μηχανισμού.

«Θέλω να πω κάτι πολύ προσωπικό. Θέλω να πω χρόνια πολλά στον γιο μου που έχει σήμερα τα γεννέθλιά του. Σαν σήμερα ήταν η πιο χαρούμενη μέρα της ζωής μου. Σήμερα είναι ο εφιάλτης μου. Σήμερα απλά θέλω να ζήσω για να τους βοηθήσω. Χαρούλη μου, χρόνια πολλά, σ' αγαπάω. Να το θυμάσαι.», είπε η κ. Γιάννα, κλαίγοντας και συγκλονίζοντας τους τηλεθεατές του Open.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ