Πρόεδρος Εθελοντών Πυροσβεστών: «Η Πυροσβεστική δεν κινητοποίησε 2.500 εθελοντές»

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προέβη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος, Σεραφείμ Τσιουγκρής.

Πρόεδρος Εθελοντών Πυροσβεστών: «Η Πυροσβεστική δεν κινητοποίησε 2.500 εθελοντές»

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Τσιουγκρής κατήγγειλε πως δεν υπήρξε καμία κινητοποίηση από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος σχετικά με τους 2.500 εθελοντές πυροσβέστες που αριθμεί αυτή τη στιγμή η χώρα.

Ενδεικτικά, ανέφερε, πως υπήρχαν πιστοποιημένοι εθελοντές πυροσβέστες από τη Θεσσαλονίκη, που ζήτησαν να κάνουν αλλαγές στα πληρώματα αλλά αξιωματικός από το Ενιαίο Πυροσβεστικό Κέντρο Επιχειρήσεων τους αρνήθηκε λέγοντας ότι «δεν προβλέπεται».

«Αν αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται σε πόλεμο όσον αφορά τις δασικές πυρκαγιές και δεν προβλέπεται να μετακινηθούν εθελοντές πυροσβέστες στα μέτωπα των πυρκαγιών, αλλά έρχονται εθελοντές πυροσβέστες από όλη την Ευρώπη να βοηθήσουν, τότε υπάρχει ένα πρόβλημα, που πρέπει να το συζητήσουμε κάποια στιγμή. Γιατί αρνούνται διαχρονικά να το συζητήσουμε το πρόβλημα αυτό», υπογράμμισε ο Σεραφείμ Τσιουγκρής.

«Φυσικά οι κάτοικοι βοήθησαν. Απλά θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Εμείς, οι εθελοντές του πυροσβεστικού σώματος, δεν βοηθήσαμε όσο θα έπρεπε ... οι εθελοντές και οι πυροσβέστες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να αντιμετωπίσουν τις πυρκαγιές, αλλά δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θα θέλαμε», σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.