Ανακοινώθηκε ο πρώτος θάνατος πλήρως εμβολιασμένου και χωρίς υποκείμενα νοσήματα (video)

Ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου "Παπανικολάου", Νίκος Καπραβέλος, ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο ασθενούς με covid, ο οποίος ήταν πλήρως εμβολιασμένος και δεν είχε υποκείμενα νοσήματα. Μεγάλη ανησυχία για το τέταρτο κύμα.

Ανακοινώθηκε ο πρώτος θάνατος πλήρως εμβολιασμένου και χωρίς υποκείμενα νοσήματα (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, o κ. Καπραβέλος μιλώντας στο Open, πρόκειται για ασθενή ο οποίος ήταν στη μονάδα του, δεν είχε υποκείμενα νοσήματα και είχε συμμορφωθεί πλήρως με τα υγειονομικά πρωτόκολλα- και ο ίδιος και τα παιδιά του. 

Υπογράμμισε όμως πως πρόκειται για εξαίρεση στο σύνολο των περίπου 13.000 νεκρών της πανδημιας. «Είμαστε κατηγορηματικοί σε αυτό. Είναι για μία εξαίρεση που την βλέπουν όλοι. Η μετάλλαξη Δέλτα προσβάλει και τους εμβολιασμένους», δήλωσε, διευκρινίζοντας όμως πως τους εμβολιασμένους τους προσβάλει σε μικρότερο βαθμό, νοσούν αλλά δεν κινδυνεύουν σε μεγάλο ποσοστό. 

«Δεν πρέπει να το υποτιμούμε. Δεν πρέπει να θεοποιούμε τους εμβολιασμένους, πρέπει κι αυτοί να προσέχουν. Αυτό είναι το δυνατό μήνυμα που εκπέμπει όλη αυτή η ιστορία», είπε ο κ. Καπραβέλος, που τόνισε επίσης πως μετάλλαξη Δέλτα άλλαξε τα δεδομένα όσον αφορά στην πανδημία, αναφέροντας ότι πρόκειται σχεδόν για μία νέα πανδημία.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου "Παπανικολάου", τόνισε για άλλη μια φορά πως υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το τέταρτο κύμα και την επιστροφή των πολιτών από τις διακοπές, λόγω της υπερμεταδοτικότητας της παραλλαγής Δέλτα.

«Καταλαβαίνετε τι σκεφτόμαστε», δήλωσε με νόημα.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ