Στέφανος Τσιτσιπάς: «Αν δε γίνει υποχρεωτικό δεν θα εμβολιαστώ»

Ο πρωταγωνιστής του διαφημιστικού σποτ της κυβερνησης που πέρυσι τον Άυγουστο απευθυνόταν στους νέους σχετικά με την ατομική ευθύνη που πρέπει να επιδείξουν κατά της διασποράς του κορωνοϊού, δήλωσε πως δεν έχει κάνει εμβόλιο και θα εμβολιαστεί μόνο αν αυτό γίνει υποχρεωτικό

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Αν δε γίνει υποχρεωτικό δεν θα εμβολιαστώ»
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Κανένα μας βήμα δεν είναι πραγματικά ανέμελο αυτό το καλοκαίρι...».

Με αυτή την -τόσο ειρωνική αν σκεφτούμε τις τόσες στιγμές ανεμελιάς του πρωθυπουργού λίγους μήνες αργότερα- φράση άρχιζε το απευθυνόμενο στους νέους διαφημιστικό σποτ της κυβέρνησης, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας, ακριβώς πριν ένα χρόνο, τον Αύγουστο, με πρωταγωνιστή τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ήταν το καλοκαίρι του ανοίγματος του τουρισμού χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο. Το καλοκαίριο που ο πρωθυπουργός ήταν παρών σε λειτουργίες εκκλησιών που όλοι μεταλάμβαναν από το ίδιο κουτάλι, αλλά ο ίδιος λίγο αργότερα έριχνε όλη την ευθύνη για το δεύτερο κύμα, στην ανευθυνότητα των νέων.

Χθες ο Στέφανος Τσιτσιπάς, λίγο πριν τους αγώνες στο Open του Σινσινάτι, δήλωσε σε συνέντευξή του, πως δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού και πως αυτό θα το κάνει μόνο όταν γίνει υποχρεωτικό.

«Δεν έχω εμβολιαστεί. Δε μου έχει πει κανείς κάτι. Κανένας δεν έχει κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό. Σε κάποιο σημείο, θα πρέπει να το κάνω, είμαι σίγουρος γι’αυτό, αλλά ως τώρα δεν έχει γίνει υποχρεωτικό προκειμένου να μπορώ να παίζω, οπότε δεν το έχω κάνει».

«Φυσικά και θα το κάνω», ήταν η απάντηση του Έλληνα τενίστα στην ερώτηση για το τι θα κάνει αν το εμβόλιο γίνει υποχρεωτικό.

Όπως είναι φυσικό, οι δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, με πολιτικές προεκτάσεις, καθώς όπως αναφέραμε παραπάνω, ήταν το πρόσωπο που επιλέχθηκε από την κυβέρνηση ως πρότυπο για τους νέους σχετικά με την εκστρατεία ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.

Μάλιστα ο έλληνας τενίστας είχε κάνει και άλλα δύο βίντεο σχετικά με την ενημέρωση των νέων για τον κορωνοϊό, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον συγχαίρει.

«Ευχαριστούμε Στέφανε! Είναι σημαντικό να συμβάλουμε όλοι, αναλογιζόμενοι ότι δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο για τον εαυτό μας. Αλλά και για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες δίπλα μας», είχε γράψει αναρτώντας το βίντεο στο Twitter ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ