Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν τόσο τρομακτικό - Οι Ταλιμπάν ανακαλύπτουν γυμναστήριο και συγκρουόμενα (video)

Υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να είναι σκετσάκι των Monty Python, δυστυχώς είναι η σκοταδιστική πραγματικότητα που βιώνει από χθες το Αφγανιστάν, με τους Ταλιμπάν να επιστρέφουν μετά από 20 χρόνια και πάλι στην εξουσία.

Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν τόσο τρομακτικό - Οι Ταλιμπάν ανακαλύπτουν γυμναστήριο και συγκρουόμενα (video)

Σε βίντεο που ανάρτησε η για χρόνια ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Γαλλία, Μαρία Δεναξά, βλέπουμε τους Ταλιμπάν να ανακαλύπτουν το γυμναστήριο στο προεδρικό μέγαρο αλλά και λούνα παρκ με συγκρουόμενα αυτοκινητάκια. 

Τα χαμόγελά τους είναι δυστυχώς ανατριχιαστικά καθώς γνωρίζουμε πως ήδη πως οι κάτοικοι της Καμπούλ και των άλλων ελεγχόμενων από το φονταμενταλιστικό καθεστώς περιοχών, ζουν με φοβούμενοι τη ζωή τους. Ειδικά οι γυναίκες, οι ακτιβιστές και οι στρατιώτες του πρώην εθνικού στρατού.

Επαναλαμβάνουμε, τίποτα από τα παραπάνω βίντεο δεν μας φαίνται αστείο. Το αντίθετο. Είναι σαν ταινία τρόμου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

Οι Αφγανοί στην Ελλάδα δακρύζουν - «Δεν έχω πια λέξεις ούτε δύναμη να γράψω για αυτό που μας συμβαίνει»

Αφγανιστάν: Ένα μη έντιμο τέλος σε έναν μη έντιμο πόλεμο

ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.