Ιερέας στην Αχαΐα δεν κοινώνησε έγκυο γυναίκα γιατί δεν ήταν παντρεμένη

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η στάση ενός ιερέα στην Αχαϊα, ο οποίος αρνήθηκε να προσφέρει θεία κοινωνία σε έγκυο γυναίκα, γιατί... δεν είναι παντρεμένη.

Ιερέας στην Αχαΐα δεν κοινώνησε έγκυο γυναίκα γιατί δεν ήταν παντρεμένη

Όπως διαβάζουμε στην τοπική ιστοσελίδα flamis.gr, το περιστατικό συνέβη ανήμερα του 15Αύγουστου, όταν η εγκυμονούσα γυναίκα παραβρέθηκε στον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον Δήμο Ερυμάνθου (Νότια της Πάτρας), που ανήκει στην Μητρόπολη Πάτρας, προκειμένου να παρακολουθήσει τη λειτουργία και να κοινωνήσει.

Όταν έφτασε η σειρά της ο ιερέας αρνήθηκε να την κοινωνήσει επειδή ήταν έγκυος και δεν είχε τελέσει το μυστήριο του γάμου. 

Συγκεκριμένα όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ, ο ιερέας της είπε ότι «δεν μπορώ να πάρω την αμαρτία σου πάνω μου».

Η αντίδραση αυτή σόκαρε τους συγγενείς που συνόδευαν την εγκυμονούσα γυναίκα, που ωστόσο αποχώρησαν από την εκκλησία χωρίς να προκληθεί κάποια ένταση.

Φυσικά το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο καθώς οι καταγγελίες για παρόμοια περιστατικά από "μουτζαχεντίν" της ελληνικής Εκκλησίας είναι συχνές.

ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.