Ανυπολόγιστη καταστροφή στην Εύβοια: Στάχτη το 1/3 των δασών - Τεραστίων διαστάσεων ζημιά για την ελληνική μελισσοκομία

Ανάλυση του Εθνικού Αστεροσκοπείου φέρνει στο φως την πραγματικά ανυπολόγιστη εθνική καταστροφή στην Εύβοια. 

Ανυπολόγιστη καταστροφή στην Εύβοια: Στάχτη το 1/3 των δασών - Τεραστίων διαστάσεων ζημιά για την ελληνική μελισσοκομία

Σύμφωνα με την έκθεση του Αστεροσκοπείου, από την καταστροφική πυρκαγιά, το ένα τρίτο των δασών της Εύβοιας έγινε στάχτη.

Όπως δείχνουν τα στοιχεί της βάσης δεδομένων CORINE της Ε.Ε., η πυρκαγιά έκαψε το 33% της συνολικής δασικής έκτασης, που καλύπτει το 23% της συνολικής επιφάνειας του νησιού.

Μελισσοκομία

το τίμημα είναι πολύ μεγάλο και θα το πληρώνει η ελληνική μελισσοκομία για τα επόμενα 30 χρόνια, και αυτό δεν είναι υπερβολή

Σύμφωνα με αυτοψίες που έγιναν από εμπειρογνώμονες του ΕΛΓΑ σε Εύβοια, Αττική, Ηλεία, Λακωνία και Αρκαδία, πάνω από 9.000 μελισσοσμήνη υπέστησαν βαρύτατες ζημιές από τις πυρκαγιές στο σύνολο των περιοχών, στις οποίες έγιναν αυτοψίες, με την Εύβοια να δέχεται συντριπτικά το μεγαλύτερο πλήγμα.

Πολλοί επαγγελματίες του κλάδου της Μελισσοκομίας είχαν τα μελίσσια τους στην Εύβοια, όπου παράγεται το 65% του πευκόμελου.

«Η καταστροφή του πευκοδάσους στη Βόρεια Εύβοια, ενός ώριμου πευκοδάσους, είναι μια απώλεια τεραστίων διαστάσεων και το τίμημα πολύ μεγάλο και θα το πληρώνει η ελληνική μελισσοκομία για τα επόμενα 30 χρόνια, και αυτό δεν είναι υπερβολή», υπογράμμισε, μιλώντας στο ΑΠΕ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας (ΟΜΣΕ), Βασίλης Ντούρας.

«Το δάσος της Βόρειας Εύβοιας θα κάνει περισσότερο από 30 χρόνια για να γίνει παραγωγικό, για να γίνει όπως ήταν», συμπλήρωσε

 

πηγές: meteo.gr / egnomi.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.