Παράδειγμα αλληλεγγύης από ιστοσελίδα εύρεσης εργασίας: «Μην συμμετάσχετε στην "κανιβαλιστική" προκήρυξη του υπ. Υγείας»

Το workenter.gr είναι μια επαγγελματική και ενημερωτική ιστοσελίδα που ειδικεύεται στην αγορά εργασίας, τις επιχειρήσεις και την εκπαίδευση, ενώ προσφέρει, μεταξύ άλλων και συνδρομητικές υπηρεσίες εύρεσης εργασίας.

Παράδειγμα αλληλεγγύης από ιστοσελίδα εύρεσης εργασίας: «Μην συμμετάσχετε στην
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σήμερα, το workenter.gr και ο συντάκτης Παναγής Γκιολμάς σε άρθρο με τίτλο "Το workenter.gr δεν κανιβαλίζει εργαζομένους", προτρέπει τους αναγνώστες και συνδρομητές της ιστοσελίδας και των υπηρεσιών της, να μην κάνουν αίτηση για την "κανιβαλιστική" προκήρυξη του υπουργείου Υγείας σχετικά με την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού για 3+3 μήνες.

Μια προτροπή που προφανώς δεν εξυπηρετεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα της ιστοσελίδας, αλλά αποτελεί ένα παράδειγμα ήθους και αλληλεγγύης ενάντια στον διαχωρισμό που επιχειρεί η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο συντάκτης στο κεντρικό άρθρο:

«Όσοι επιλεγούν δεν έχουν δικαίωμα παράτασης της σύμβασης ή διεκδίκησης μόνιμης θέσης μέσω της διαδικασίας του επικουρικού. Από την συνηθισμένη χρονική διάρκεια δύο ετών για το επικουρικό, προτείνεται τώρα σύμβαση εργασίας για 3+3 μήνες. Όσοι επιλεγούν θα αντικαταστήσουν εργαζομένους στην Υγεία που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν.

Το workenter.gr σας προτρέπει:

(1) Να μην συμμετάσχετε σε αυτή την διαδικασία. Είναι ανήθικο και ανέντιμο να αντικαθίστανται μόνιμοι εργαζόμενοι για την προσωπική ιατρική επιλογή τους. Διαφωνούμε με την επιλογή τους, αλλά τη σεβόμαστε. Ταυτόχρονα σεβόμαστε ότι ο μισθός που κόβεται μπορεί να είναι και ο μοναδικός που μπαίνει στο σπίτι.

(2) Να μην διεκδικήσετε αυτές τις θέσεις γιατί δεν έχουν για εσάς καμία προοπτική. Όσοι επιλεγούν θα χρησιμοποιηθούν απλώς ως μοχλός πίεσης προς τους εργαζομένους και εν συνεχεία θα πεταχτούν στο καλάθι των αχρήστων ως στυμμένες λεμονόκουπες. Δηλαδή, θα απολυθούν. 

(3) Το κράτος πείθει, δεν εκβιάζει, δεν απειλεί, δεν τιμωρεί. 

(4) Να αρνηθείτε να γίνετε το "σκιάχτρο" εργαζομένων, περιφρουρήστε την αξιοπρέπειά σας. 

(5) Να αρνηθείτε τη λογική "όσοι δεν συμφωνούν μαζί μου, απολύονται" που μας επιστρέφει σε "εργασιακό μεσαίωνα". 

Το workenter.gr δεν θα δημοσιεύσει καμία προκήρυξη που αφορά αντικατάσταση εργαζομένων, ο μηχανισμός του δεν θα διεκπεραιώσει σχετικές αιτήσεις.

Προσπεράστε το διχασμό. 

Σε όσους έμαθαν στο Δημοτικό μία μόνο πράξη, τη διαίρεση, δείξτε τους ότι σας αρέσει η πρόσθεση και ο πολλαπλασιασμός.

Αρνηθείτε τη διαίρεση της ελληνικής κοινωνίας, κανένας άνθρωπος δεν είναι παιδί ενός κατώτερου θεού.

Για το workenter.gr, Παναγής Γκιόλμας (εμβολιασμένος)»

 

πηγή: workenter.gr

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ