Μέγα σκάνδαλο: Καταγγελίες για δεκάδες εικονικούς εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ιστοσελίδων αλλά και πληροφορίες που έφτασαν σήμερα (04/09) στο 2020mag.gr, στο Κέντρο Υγείας Παλαμά του νομού Καρδίτσας, δεκάδες άτομα, φέρεται να φαίνονταν εικονικά πως είχαν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, ενώ δεν είχαν προσέλθει καν στο εμβολιαστικό κέντρο.

Μέγα σκάνδαλο: Καταγγελίες για δεκάδες εικονικούς εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όπως αναφέρουν οι καταγγελίες και τα δημοσιεύματα, διοικητική υπάλληλος του Κέντρου Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας, φέρεται να εισερχόταν στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Διαχείρισης Συνεδριών Εμβολιασμού κατά του κορoνοϊού και να πιστοποιούσε ότι πραγματοποίησαν εμβολιασμό, άτομα που ποτέ δεν είχαν εμφανιστεί στο εμβολιαστικό κέντρο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα άτομα αυτά να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού με τα αντίστοιχα προνόμια μετακίνησης.

Όπως διαβάζουμε στην τοπική ιστοσελίδα alithianews.gr, η εμπλεκόμενη διοικητική υπάλληλος, φέρεται να είχε εκμεταλλευτεί την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης ιατρού και με τους κωδικούς της, έμπαινε στην πλατφόρμα διαχείρισης εμβολιασμών. 

Η υπόθεση φέρεται να αποκαλύφθηκε όταν βρέθηκαν έγγραφα, που πρέπει να συμπληρώνει ο εμβολιαζόμενος, τα οποία δεν έφεραν υπογραφή και σφραγίδα ιατρού.

Οι υποψίες για το σκάνδαλο, ξεκίνησαν, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, όταν η συγκεκριμένη υπάλληλος, ενώ είχε πρωινή βάρδια, εμφανιζόταν κάποιες φορές και το απόγευμα με την δικαιολογία πως είχε κάποιες εκκρεμότητες από το πρωί. Μετά από πρόχειρη έρευνα που έγινε από άλλα στελέχη του Κέντρου Υγείας Παλαμά, αποκαλύφθηκε τελικά πως το μέγεθος του σκανδάλου είναι πολύ μεγαλύτερο από τις αρχικές υποψίες

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των εικονικά εμβολιασμένων από τα 13 άτομα, έχει φτάσει ήδη στα 47, μόνο για τον μήνα Αύγουστο, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Όπως αναφέρει το alithianews.gr, το κοινό στοιχείο της πλειοψηφίας των εικονικά εμβολιασμένων είναι ότι διαμένουν στην Βόρεια Ελλάδα και πολλοί φέρεται να είναι από τον τόπο καταγωγής της υπαλλήλου. 

Η υπάλληλος όπως μαθαίνουμε έχει ήδη απομακρυνθεί προσωρινά από την θέση της και ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης, διέταξε ΕΔΕ, έχοντας λάβει γνώση του περιστατικού μετά από έγγραφο που απέστειλε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Παλαμά το οποίο αναφέρεται απλά σε «παρατυπίες με τον εμβολιασμό».

Η Ε.Δ.Ε ανατέθηκε στον αρμόδιο Υποδιοικητή της 5ης Υ.Π.Ε, Ηλία Τσιαούση και σύμφωνα με την ηγεσία της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, θα έχει ολοκληρωθεί σε μία εβδομάδα.

*Το 2020mag.gr θα παρακολουθήσει στενά την υπόθεση, όπως και την κατάληξη της ΕΔΕ. Έχουμε προσπαθήσει να έρθουμε σε επαφή με τον κ. Τσιαούση που ανέλαβε την ΕΔΕ χωρίς αυτό να έχει καταστεί δυνατό μέχρι στιγμής.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ