Ιάσονας Αποστολόπουλος: «Η χώρα μας εξαφάνισε άλλους 85 ανθρώπους - Συντονίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Κραυγή αγωνίας από τον έλληνα διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλο, ο οποίος με ανάρτησή του στο facebook κατηγορεί την κυβέρνηση για ειδεχθή εγκλήματα στο Αιγαίο με τα φονικά pushback.

*Το σκίτσο της κεντρικής φωτογραφίας είναι του Γιώργου Κωνσταντίνου

Ιάσονας Αποστολόπουλος: «Η χώρα μας εξαφάνισε άλλους 85 ανθρώπους - Συντονίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη»

«Δεκάδες νέοι, γέροι, ανάπηροι, παιδιά, μανάδες πετάγονται κάθε μέρα στην θάλασσα από τα ελληνικά σώματα ασφαλείας και πέφτουν θύματα μιας τυφλής ρατσιστικής μανίας που συντονίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη (...) Ο μισανθρωπικός συρφετός πανηγυρίζει που οι προσφυγικές αφίξεις στην Ελλάδα μειώνονται όλο και περισσότερο, χωρίς φυσικά να λένε ότι όλο αυτό γίνεται διά της μεθόδου των εξαφανίσεων, των βασανισμών, των απαγωγών και των παράνομων απελάσεων, ενώ οι πρόσφυγες θαλασσοπνίγονται επαναπροωθούμενοι σε φουσκωτές σχεδίες» γράφει, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του ο έλληνας διασώστης, κατηγορώντας την κυβέρνηση και καλώντας «να μην μείνει ατιμώρητο κανένα από αυτά τα εγκλήματα».

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση του Ιάσονα Αποστολόπουλου στο facebook:

Η χώρα μας εξαφάνισε άλλους 85 ανθρώπους.

Τι έγιναν οι 85 πρόσφυγες που έφτασαν με ιστιοπλοϊκό στην Φολέγανδρο στις 5 Σεπτέμβρη;

Οι ελληνικές αρχές πουλάνε τρελίτσα, ότι «δεν ξέρουμε τίποτα, δεν είδαμε τίποτα, δεν βρήκαμε κανέναν πρόσφυγα».

Εχουν περάσει πέντε ημέρες και παρ’ όλες τις καταγγελίες, τις μαρτυρίες και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα οι πρόσφυγες παραμένουν εξαφανισμένοι.

Τελείως συμπτωματικά, την επόμενη μέρα το τουρκικό λιμενικό ανακοίνωσε ότι διέσωσε 84 ανθρώπους να επιπλέουν μέσα σε 2 liferaft έξω από το Κουσάντασι της Τουρκίας!

Ο μισανθρωπικός συρφετός πανηγυρίζει που οι προσφυγικές αφίξεις στην Ελλάδα μειώνονται όλο και περισσότερο, χωρίς φυσικά να λένε ότι όλο αυτό γίνεται διά της μεθόδου των εξαφανίσεων, των βασανισμών, των απαγωγών και των παράνομων απελάσεων, ενώ οι πρόσφυγες θαλασσοπνίγονται επαναπροωθούμενοι σε φουσκωτές σχεδίες.

Δεκάδες νέοι, γέροι, ανάπηροι, παιδιά, μανάδες πετάγονται κάθε μέρα στην θάλασσα από τα ελληνικά σώματα ασφαλείας και πέφτουν θύματα μιας τυφλής ρατσιστικής μανίας που συντονίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Πρόσφατο δελτίο της Aegean Boat Report αναφέρει ότι, μέσα στο 2021 έχουν καταγραφεί 2.021 επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο με 89 σχεδίες.

Να μην μείνει ατιμώρητο κανένα από αυτά τα εγκλήματα

σκίτσο από Yorgos Konstantinou

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ