Επιστολή στο 2020mag.gr: «Στο επιτελικό κράτος των αθλίων ζούμε ανατριχιαστικά πράγματα ακόμα και για τους νεκρούς μας»

Σοβαρό πρόβλημα σε δεκάδες κηδείες το πρηγούμενο τριήμερο δημιούργησε η "πτώση" του ηλεκτρονικού συστήματος έκδοσης αδειών ταφής στα ληξιαρχεία Δήμων σε όλη την περιφέρεια. Η επιστολή που έλαβε το 2020mag.gr από αναγνώστρια που υπέστη πρωτοφανή ταλαιπωρία στην κηδεία του πατέρα της, είναι χαρακτηριστική.

Επιστολή στο 2020mag.gr: «Στο επιτελικό κράτος των αθλίων ζούμε ανατριχιαστικά πράγματα ακόμα και για τους νεκρούς μας»

Η σχετική καταγγελία έφτασε στο 2020mag.gr: από αναγνώστρια που διαμένει στην Αττική:

«Θα ήθελα να καταγγείλω ένα γεγονός.
Παρασκευή 10/9 είχε οριστεί η κηδεία του πατέρα μου που έφυγε από κοντά μας στις 8/9.

Την ώρα που ήταν να αρχίσει η εξόδιος ακολουθία, μαθαίνουμε ότι πρέπει να επιστραφεί η σωρός του στο γραφείο τελετών και ότι δεν μπορεί να γίνει η κηδεία γιατί έχει πέσει το σύστημα του ληξιαρχείου.

Καταλαβαίνετε τι νιώσαμε και πόσο δύσκολο ήταν όλο αυτό!

Το απόγευμα τελικά μάθαμε από 2 γραφεία τελετών ότι 382 κηδείες στην χώρα δεν διεξήχθησαν. Το σύστημα έπεσε γιατί το κράτος δεν είχε πληρώσει την ανάδοχη εταιρεία που κρατάει τον σέρβερ και το λογισμικό του ληξιαρχείου και ότι αυτό έχει συμβεί πάλι στις 18/8.

Θεωρώ τεράστια ασέβεια ενός πολιτισμού την μεταχείριση αυτή προς τους νεκρούς της. 382 νεκροί να πηγαινοέρχονται στους δρόμους.
Σήμερα λοιπόν περιμένουμε να γίνει η ταφή και ακόμα οι ληξίαρχοι αρνούνται να υπογράψουν τις άδειες.

Στο επιτελικό κράτος των αθλίων ζούμε ανατριχιαστικά πράγματα ακόμα και για τους νεκρούς μας», αναφέρει στην καταγγελία της, αναγνώστρια του 2020mag.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ηλεκτρονικό σύστημα που χρησιμοποιούν τα ληξιαρχεία των Δήμων για την έκδοση αδειών ταφής προκάλεσε προβλήματα σε δεκάδες κηδείες και ταφές σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ δεν υπάρχει καμία οδηγία του αρμόδιου υπουργείου Εσωτερικών ώστε να δίδονται χειρόγραφα οι άδειες όπως γινόταν στο παρελθόν, για τη διευκόλυνση των συγγενών.

Όλο αυτό δημιούργησε τις προηγούμενες ημέρες ένα μακάβριο μπάχαλο και ένα παράλογο βάσανο για τους συγγενείς των αποθανόντων.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ