Χανιά: Καταδίκη σε φυλάκιση για εργοδότη που που εκβίαζε εργαζόμενους και ζητούσε πίσω τον μισθό

Ένας εργοδότης καταδικάστηκε με 40 μήνες φυλάκιση, από το τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων (εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα και χωρίς το δικαίωμα αναστολής της ποινής), γιατί ζητούσε εκβιαστικά από τους εργαζομένους, να του επιστρέφουν μέρος του μισθού τους.

Χανιά: Καταδίκη σε φυλάκιση για εργοδότη που που εκβίαζε εργαζόμενους και ζητούσε πίσω τον μισθό
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σε 40 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ο εργοδότης που ζητούσε εκβιαστικά από τους εργαζομένους να του επιστρέψουν ένα μέρος του μισθού τους, αλλιώς «θα τους απέλυε ή θα τους άλλαζε χώρο εργασίας και δεν θα τους ανανέωνε την σύμβαση εργασίας», όπως αναφέρεται σε έγγραφες καταγγελίες που κατατέθηκαν στο εργατικό κέντρο Χανίων και οδήγησαν στην καταδίκη του.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο εργοδότης, πλήρωνε κανονικά μέσω τραπέζης τους εργαζομένους, αλλά στη συνέχεια τους ζητούσε εκβιαστικά να του επιστρέψουν μέρος του μισθού τους.

«Καλούμε τους εργαζόμενους του Νομού που αντιμετωπίζουν παρόμοια περιστατικά, να μην υποκύπτουν στους εκβιασμούς των εργοδοτών τους, αλλά να προσέρχονται στο Εργατικό Κέντρο, όπου και θα έχουν την αμέριστη βοήθεια μας. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, όποιες και αν είναι αυτές, αρκεί να τις γνωρίζουμε» σημειώνει το Εργατικό Κέντρο Χανίων που προώθησε την υπόθεση στη δικαιοσύνη μετά από συγκεκριμένες καταγγελίες εργαζομένων. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Χανίων:

Χθες μετά από μία πολύωρη δίκη και εξετάσεις μαρτύρων το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων καταδίκασε σε 40 μήνες φυλάκιση, εργοδότη για εκβιασμό εργαζομένων, κατ΄ εξακολούθηση. Έπειτα από έγγραφες καταγγελίες εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο ότι ο εργοδότης τους, εκβιαστικά τους ζητούσε να του επιστρέψουν ένα μέρος του μισθού τους, προωθήσαμε τις παραπάνω καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές και την ελληνική δικαιοσύνη. Ο εργοδότης, ενώ τους πλήρωνε κανονικά – ως όφειλε – μέσω τραπέζης, τους ζητούσε στην συνέχεια να του επιστρέψουν ένα μέρος του μισθού τους, διαφορετικά “ή θα τους απέλυε ή θα τους άλλαζε χώρο εργασίας, ή δεν θα τους ανανέωνε την σύμβαση εργασίας”».

Στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο καταλήγει: «Καλούμε τους εργαζόμενους του νομού που αντιμετωπίζουν παρόμοια περιστατικά, να μην υποκύπτουν στους εκβιασμούς των εργοδοτών τους, αλλά να προσέρχονται στο Εργατικό Κέντρο, όπου και θα έχουν την αμέριστη βοήθεια μας.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ