Το «αντίο» του Θανάση Καμπαγιάννη στον εκλιπόντα Ανδρέα Τζέλλη, δικηγόρο της οικογένειας Φύσσα

Ο δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Ανδρέας Τζέλλης, "έφυγε" από τη ζωή, σήμερα, Τρίτη (14/09) και ο συνάδελφος και "συνοδοιπόρος" του, Θανάσης Καμπαγιάννης, είπε το δικό του, προσωπικό «αντίο», εξαίρωντας -μεταξύ άλλων- και την κομβική του συνδρομή ως προς την έκβαση της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Το «αντίο» του Θανάση Καμπαγιάννη στον εκλιπόντα Ανδρέα Τζέλλη, δικηγόρο της οικογένειας Φύσσα
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Ένας βράχος για την πολιτική αγωγή. Πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν δεν ήταν αυτός σ' αυτό το κρίσιμο πόστο», αναφέρει μεταξύ πολλών άλλων, ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, για τον Ανδρέα Τζέλλη, δικηγόρο της οικογένειας Φύσσα στην ιστορική δίκη και καταδίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση του Θανάση Καμπαγιάννη:

Ο Ανδρέας Τζέλλης, ο συνάδελφός μας που εκπροσώπησε από την πρώτη μέρα την οικογένεια Φύσσα μετά τη δολοφονία του Παύλου, ήταν ένας βράχος για την πολιτική αγωγή. Πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν δεν ήταν αυτός σ' αυτό το κρίσιμο πόστο.

Ο Ανδρέας ήταν πολύ γνωστός και μάχιμος δικηγόρος στα δικαστήρια: δεν υπήρχε μέρα που να μην τον πετύχεις στην Ευελπίδων, στην κυριολεξία τον ήξεραν και οι πέτρες. Και όμως ένας τέτοιος δικηγόρος αποφάσισε να εγκαταλείψει τις δουλειές του και να αφοσιωθεί αμισθί στην υπόθεση της δίκης της Χρυσής Αυγής, από την πρώτη μέρα της προδικασίας όταν η υπόθεση ήταν ακόμα στην ανάκριση στον Πειραιά μέχρι την έκδοση της απόφασης στο Εφετείο της Αθήνας, παρά το χτύπημα της αρρώστιας. Δεν φοβήθηκε, αν και πολλοί με τους οποίους μίλησε του το υπονόησαν («έχω παιδιά Ανδρέα», θυμάμαι πως ήταν μια φράση αυτών των συνομιλιών που μου μετέφερε). Και, πάντοτε συλλογικός, μοιράστηκε την ευθύνη της υπόθεσης, κύρια με την Ελευθερία Τομπατζόγλου και τη Χρύσα Παπαδοπούλου, αλλά και με τη Βιολέτα, την Ελλάδα, την Ειρήνη, και στη συνέχεια με όλους εμάς. Άδολα, πάντα αντιφασιστικά, με ανιδιοτέλεια, με χαμόγελο και με αστείρευτο χιούμορ, πάντα με κέντρο τον αγαπημένο του Παναθηναϊκό.

Η οικογένεια του Παύλου βρήκε στον Ανδρέα έναν ακλόνητο υπερασπιστή και έναν ακοίμητο φρουρό. Και του το ανταπέδωσε με μια βαθιά εμπιστοσύνη, που μας δίδαξε πόσο στενή μπορεί να είναι η σχέση ενός δικηγόρου με τους ανθρώπους που καλείται να εκπροσωπήσει.

Θα τα πουν κι άλλες και άλλοι, καλύτερα από εμένα. Τα συλλυπητήριά μας πηγαίνουν στους οικείους του. Μένει το παράδειγμά του, για να το συνεχίσουμε. Και έχουμε ακόμη δρόμο.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ