Νέο μήνυμα του efood στους διανομείς - H αυτοαπασχόληση έγινε τώρα «επιλογή» (εικόνες)

Μετά την απολογητική και ασαφή ανακοίνωση του efood που έκανε λόγο για «λανθασμένη επικοινωνία που δεν εκφράζει τη φιλοσοφία και την κουλτούρα της εταιρείας», η εταιρεία έστειλε νέο μήνυμα στους διανομείς.

Νέο μήνυμα του efood στους διανομείς - H αυτοαπασχόληση έγινε τώρα «επιλογή» (εικόνες)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Με ένα εντελώς διαφορετικό ύφος ηταν γραμμένο το νέο μήνυμα που έλαβαν οι διανομείς του efood μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν στα social media σχετικά με τον ξεκάθαρο εκβιασμό των εργαζομένων να αλλάξουν την εργασιακή τους σχέση με την εταιρεία σε αυτοαπασχόληση (freelancing).

Διαβάστε παρακάτω το νέο, εμφανώς πιο διαλλακτικό μήνυμα που εστάλει στους διανομείς της εταιρείας, το οποίο -σε ξεκάθαρη αντίθεση με το πρώτο μήνυμα- αναφέρει την αυτοαπασχόληση ως επιλογή του εργαζόμενου.

«Αγαπητοί μας riders,
Δεδομένης της λανθασμένης επικοινωνίας που έλαβαν ορισμένοι συνάδελφοί μας την Τετάρτη και όπως αναφέραμε και στο σχετικό Δελτίο Τύπου, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η διασφάλιση των δικαιωμάτων σας είναι αδιαπραγμάτευτη. Γι' αυτόν τον λόγο, αντιθέτως με τα όσα ακούγονται και τα όσα έχουν γραφεί περί εκβιασμού, διευκρινίζουμε ότι όλοι οι διανομείς θα συνεχίσετε να έχετε την επιλογή:
1. Να ανανεώσετε με τη λήξη την υπάρχουσα σύμβασή σας με τους ίδιους όρους.
2. Εφόσον το επιθυμείτε να γίνετε πάροχος ανεξάρτητων υπηρεσιών ή έργου (freelancer)
H επιλογή θα είναι δική σας».

Είναι τόσο χαοτική η διαφορά του πρώτου με το δεύτερο μήνυμα που έλαβαν οι διανομείς, που είναι εμφανές πως δεν πρόκειται για καμία παρεξήγηση ή "λανθασμένη επικοινωνία".

Είναι επίσης ανησυχητικό πως την ρητορική της ανακοίνωσης της εταιρείας επανέλαβε σε ανακοίνωσή της το υπουργείο Εργασίας, για να απαντήσει στα κόμματα της αντιπολίτευσης, αναφέροντας το efood ως συνεργατική πλατφόρμα που είχε ατυχή επικοινωνία με τους υπαλλήλους της.

Συγκεκριμένα το κυβερνητικό σχόλιο ήταν πως «η εσφαλμένη και ατυχής επικοινωνία συνεργατικής πλατφόρμας με υπαλλήλους της, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, για την αλλαγή του τρόπου απασχόλησής τους, χρησιμοποιείται από κόμματα της αντιπολίτευσης για να διαστρεβλωθεί ακόμα μια φορά το περιεχόμενο του πρόσφατου εργασιακού νόμου 4808/2021».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ