Λινού: Ανησυχούμε για τα σχολεία με την πανδημία - Στην Αμερική έχουν πεθάνει 500 παιδιά (video)

Έντονη ανησυχία από την καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίο Αθηνών, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και την υγεία των παιδιών, ειδικά κάτω των 12 ετών.

Λινού: Ανησυχούμε για τα σχολεία με την πανδημία - Στην Αμερική έχουν πεθάνει 500 παιδιά (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Την έντονη ανησυχία της σχετικά με την επίδραση της πανδημίας στα σχολικά περιβάλλοντα και τα παιδιά, εξέφρασε η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίο Αθηνών, Αθηνά Λινού, μιλώντας στο OPEN.

Η κ. Λινού κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις του συναφέλφου της Νίκου Σύψα, ο οποίος δήλωσε πως μέχρι τα Χριστούγεννα θα νοσήσουν όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά, εξέφρασε με τη σειρά της μεγάλη ανησυχία.

«Δε νομίζω ότι είναι ακριβές αυτό που είπε ο κ. Σύψας, αλλά γενικά φοβόμαστε για τα παιδιά και ειδικά για παιδιά κάτω των 12 επειδή δεν μπορούν να εμβολιαστούν. Πρέπει να εστιάσουμε στην ασφάλειά τους στα σχολεία. Να φορούν μάσκες, να αερίζονται οι αίθουσες και να είναι εναλλάξ τα διαλείμματα ( …) Με το πρώτο κρούσμα σε ένα τμήμα, να γίνεται τεστ σε όλα τα παιδιά άμεσα, μέσα στην αίθουσα. Στην Αμερική έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 500 παιδιά. Είναι σημαντικό  να έχουμε ιχνηλάτηση στα σχολεία», υπογράμμισε η Αθηνά Λινού.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ