Ποδοσφαιρικό Τουρνουά "Μαραντόνα" για Έλληνες και πρόσφυγες μαθητές

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, συνδιοργανώνουν ποδοσφαιρικό τουρνουά παιδιών τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2021, με συμμετοχή προσφυγόπουλων και ελληνόπουλων.

Ποδοσφαιρικό Τουρνουά

Το τουρνουά αποσκοπεί να φέρει κοντά παιδιά ημεδαπής και αλλοδαπής καταγωγής, που έχουν βιώσει διαφορετικές καταστάσεις και συνθήκες, με δεδομένο ότι το ποδόσφαιρο δεν μπορεί παρά να είναι αντίθετο προς κάθε μορφή ρατσισμού και ταξικής διάκρισης.

Η πρωτοβουλία αφιερώνεται στο πρότυπο ποδοσφαιρικής ιδιοφυίας Ντιέγκο Μαραντόνα με έμφαση στην κοινωνική ευαισθησία που χαρακτήρισε την προσωπικότητά του.

Το ποδοσφαιρικό σκέλος θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Α.Π.Θ. στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (γήπεδο Τζιτζιφιών Δήμου Καλλιθέας) στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2021. Η πρωτοβουλία θα πλαισιωθεί από εκδηλώσεις κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα για την ενδυνάμωση του μηνύματος ενότητας και αντιρατσισμού που επιθυμεί να εκπέμψει.

Για αναλυτικότερη ενημέρωση οι διοργανωτές διοργανώνουν  διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, στις 12.00 και στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των δύο Πανεπιστημίων και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής. 

Η συνέντευξη Τύπου θα μεταδοθεί ΕΔΩ.

Η οργανωτική επιτροπή των δύο ΑΕΙ με ευρύτερη συμμετοχή προσωπικοτήτων:

Ζαρωτιάδης Γρηγόρης,
Ήσυχος Κώστας,
Κατσάπης Κώστας,
Καψάλης Αποστόλης,
Κουζής Γιάννης,
Κουραχάνης Νίκος,
Μανδρούκας Θανάσης,
Μεταξάς Θωμάς,
Μπαλτάς Ανδρέας,
Ρότσα Χουάν Ραμόν,
Ρούσσος Χρήστος,
Σανιδά Φωτεινή,
Σεμαλτιανού Ελένη,
Στυλιανού Άρης,
Τζήμας Θέμης και
Τσανάκας Ζήκος

Για περισσότερες πληροφορίες: 

ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.